Dar vienas ilgalaikių kruizinių kelionių startuolis „Villa Vie Residences“ patvirtino įsigijęs laivą trejų su puse metų kelionei aplink pasaulį. Išplaukti planuojama 2024-ųjų gegužę, rašoma CNN.

Bendrovė nusipirko laivą „MS Braemar“ iš „Fred. Olsen Cruise Lines“ ir pervadino jį „Villa Vie Odyssey“. Laivą 1993 m. pastatė „Crown Cruise Line“, juo prekiavo „Cunard“, vėliau jis atiteko „Majesty“, paskui „NCL“, vėl grįžo „Crown“, o galiausiai jį nusipirko „Fred. Olsen“ 2001 m.

Nors laivui jau 30 metų, per šį laikotarpį jis buvo ne kartą atnaujintas. Laive telpa 924 keleiviai (485 kajutėse), o palyginti nedidelis jo dydis reiškia, kad jis gali prisišvartuoti pačiame paskirties vietų centre, teigiama „Villa Vie“ pareiškime, kuris buvo išplatintas tik CNN. Dėl plokščio korpuso jis gali plaukioti ir vidaus vandenų keliais.

Laivas turės aštuonis denius, apjuosiančią promenadą ir padidintą baseiną sujungiant du dabartinius. Taip pat bus pridėtos sūkurinės vonios – jų denyje bus keturios. Taip pat bus trys restoranai, aštuoni barai bei keturios poilsio salės, SPA centras, treniruoklių centras, biblioteka ir medicinos centras.

Be to, yra akcentų, svarbių visiems, kurie keliauja laivu 1301 dieną per 147 šalis bei 425 uostus: greitas, patikimas internetas ir interaktyvus kulinarijos centras tiems, kuriems trūksta virtuvės, yra ir maisto gaminimo pamokos. Taip pat bus golfo programa su simuliatoriumi laive.

Viešnagė uostuose truks nuo dviejų iki septynių dienų.

Tiems, kuriuos sudomino ilgalaikio kruizo idėja, tačiau nesiryžta įsipareigoti visiems trejiems su puse metų, bus galima užsisakyti paketus vos nuo 35 dienų laive. Gerų naujienų yra ir tiems, kuriems 1301 dienos yra nepakankamos – planuojama kruizą pratęsti kitu, o paskui dar kitu, kad žmonės galėtų jūroje praleisti visą gyvenimą.

„Iš tikrųjų tai ne tiek kruizas, kiek gyvenimo būdas – namai su nuolat besikeičiančiu kiemu“, – sako generalinis direktorius Mikaelis Pettersonas.

Kalbant apie kainas, yra ne viena galimybė – keleiviai gali arba įsigyti kajutę, arba ją išsinuomoti. Nusprendę nuomotis, žmonės už vidinę kajutę mokės nuo 89 JAV dolerių asmeniui per dieną. Tai sudaro 32 485 JAV dolerius vienam asmeniui per metus arba 97 455 JAV dolerius per trejus metus. Išorinės kajutės kainuoja nuo 119 JAV dolerių asmeniui per dieną.

Tuo metu perkant kajutę reikia mokėti iš karto – nuo 99 tūkst. JAV dolerių už vidinę kajutę, 149 tūkst. JAV dolerių už lauko kajutę ir 249 tūkst. JAV dolerių už kajutę su balkonu. Tuomet savininkai turi mokėti mėnesinius mokesčius, kurie atitinkamai prasideda nuo 1750, 2,5 tūkst. arba 4 tūkst. JAV dolerių vienam asmeniui – arba 21 tūkst., 30 tūkst. ar 48 tūkst. JAV dolerių per metus.

Įsigijusiems kajutę ji bus garantuota 15 metų, t. y. numatytam laivo gyvavimo laikui.

Į kainą įskaičiuotas visas maistas ir nealkoholiniai gėrimai, alkoholis vakarienės metu, belaidis internetas, apsilankymai pas gydytojus (bet ne procedūros ar vaistai). Kas savaitę bus teikiamos namų tvarkymo, kas dvi savaites skalbimo paslaugos be papildomo mokesčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)