Dažnas pasidžiaugia, jog Lietuvoje daugėja sąmoningumo, atsakomybės ir materialinės gerovės. Tačiau tai nebūtinai reiškia didesnį žmonių tarpusavio supratimą ir pasitikėjimą. Deja, materializmas mūsų visuomenėje dažnai nulemia susvetimėjimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Autostopo varžybų „Baltija – Nemuno keliu“ rengėjai siekia paskatinti vairuotojus ir keliautojus labiau pasitikėti vieni kitais, nebijoti dalintis savo erdve ir daugiau bendrauti. Renginio dalyviai turės per dvi dienas aplankyti kuo daugiau skirtingos vertės punktų ir surinkti kuo daugiau taškų, keliaudami tik autostopu. Varžybų punktai šiemet bus susiję su Nemunu ir jo intakais.

„Norime populiarinti autostopą Lietuvoje kaip patrauklų šalies pažinimo, asmenybės ugdymo ir tarpusavio pasitikėjimo stiprinimo būdą, kuris dažnai nepelnytai nuvertinamas. Mūsų varžybose dalyvauja nemažai išsilavinusių ir pasaulį išmaišiusių žmonių – ne tik jaunų, bet ir vidutinio amžiaus. Autostopas gali iš esmės pakeisti žmogaus gyvenimą: uždari ir nedrąsūs žmonės tampa bendraujantys, savarankiškesni ir labiau orientuoti į tikslą. Pakeleiviai praskaidrina kelionę ir vairuotojams. Be to, dalijantis automobiliu mažiau teršiama aplinka“, – autostopo privalumus vardija vienas iš varžybų rengėjų Dainius Kinderis.

„Šis renginys – puiki proga autostopą išbandyti ir tiems, kurie dar nėra taip keliavę. Lietuvoje autostopu keliauti nesunku – daugelis vairuotojų linkę pavėžėti pakeleivius nemokamai. Dažniausiai neprireikia laukti ilgiau nei pusvalandį, o patyrę autostopininkai automobilį sugeba sustabdyti ir per penkias minutes“, – sako varžybų teisėjas Vytautas Kraujalis.

Birželio 1 d. įveikę pirmąjį etapą, varžybų dalyviai apsistos Jurbarko rajone esančioje Raudonės pilyje, kur vyks vakaronė. Nakvynę šiemet sutiko parūpinti Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centras. Kitą dieną vyks antrasis varžybų etapas. Dalyviai bus prisisegę numerius, todėl juos bus lengva atpažinti kelyje. Beje, atskiri prizai numatyti šauniausiems vairuotojams, pagelbėjusiems dalyviams įveikti maršrutą.

Išsamesnė informacija apie varžybas ir registracija – tinklalapyje www.autostop.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją