Varžybose dalyvavo 90 sportininkų iš Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos. Pirmą dieną sportininkai rungėsi burtų keliu išsirinktame ežere, o antrą dieną sportininkai galėjo rinktis ežerą patys. Medžioklei buvo skirtos 6 valandos kiekvieną dieną. Tarp dalyvių buvo ir tokių, kurie rungtis baigdavo po 1 valandos medžioklės, bet buvo ir tokių, kurie finišuodavo likus kelioms minutėms iki pabaigos.

Žuvies šių metų varžybose buvo sužvejota daugiau nei praeitam čempionate.

Šiais metais varžybų dalyviams pavyko sumedžioti: lydekų, ungurių, karšių, lynų, kuojų bei karosų. Kai kuriems dalyviams pavyko sumedžioti tikrai nemažų žuvų: lydeka - 6,84 kg, ungurys - 1.56 kg ir karšis - 3,8 kg.

Komandinėse pirmenybėse galėjo atstovauti 3 sportininkai vienai komandai. Nugalėtojai buvo išaiškinami pagal surinktą taškų kiekį. Taškai buvo skaičiuojami taip: 1 gramas - 1 taškas, o ungurys 1 gramas - 1,5 taško ir už kiekvieną sumedžiotą įskaitinę žuvį buvo skiriama papildomai 500 taškų. Sportininkams taip pat grėsė ir baudos taškai už mažesnių nei nustatyta žuvų sugavimą bei finišą po nustatyto laiko.

Moterims ir jaunimui įskaitinių žuvų sumedžioti nepavyko, todėl pagrindinė intriga vyko vyrų individualiose bei komandinėse varžybose. Antroji varžybų diena išaiškino nugalėtojus:

Vyrų individualios:

1. Jurij Versans (Latvija) - 12067 taškai
2. Konstantin Korenev (Estija) - 10980 taškų
3. Robert Adamskij (Lenkija) - 9349 taškai

Komandinės:

1. Merehunt (Estija) - 16020 taškų
2. VZK (Lietuva) - 13898 taškai
3. Hidroforce (Latvija) - 12067 taškai

Varžybų nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti medaliais bei diplomais ir gausiais bei vertingais rėmėjų, kurių šiais metais buvo ir iš Lietuvos, ir iš Latvijos, ir iš Lenkijos, ir iš Estijos, ir net iš Vokietijos, prizais: medžiokliniais kostiumais, šautuvais, peiliais, kaukėmis, prožektoriais ir kitais daiktais, skirtais povandeninei žūklei.

Prizų „neišvengė“ ir sužvejojęs didžiausią laimikį, dvi startavusios moterys, 3 startavę jauniai, kurių jauniausiam dar tik 10 metų, didžiausio praradimo (dalyvis pametė šautuvą), didžiausio atradimo (po vandeniu surasta meškerė bei keletas nelegalių bei pamirštų tinklų) bei ištvermingiausias dalyvis (vėliausiai finišavęs).

Čempionatą organizavo Laisvojo nardymo ir povandeninės žūklės asociacija „Vienu įkvėpimu“ bei visuomeninė organizacija „Freediving.lt“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją