Varžybų rengėjai siekia paskatinti vairuotojus ir keliautojus labiau pasitikėti vieni kitais, nebijoti dalintis savo erdve ir daugiau bendrauti. Renginio dalyviai turės per dvi dienas aplankyti kuo daugiau punktų, susijusių su Nemunu ir jo intakais, ir surinkti kuo daugiau taškų keliaudami autostopu.

„Norime populiarinti autostopą Lietuvoje kaip patrauklų šalies pažinimo, asmenybės ugdymo ir tarpusavio pasitikėjimo stiprinimo būdą, kuris dažnai nepelnytai nuvertinamas. Autostopas gali pakeisti žmogaus gyvenimą: uždari ir nedrąsūs žmonės tampa bendraujantys, savarankiškesni ir labiau orientuoti į tikslą.

Pakeleiviai praskaidrina kelionę ir vairuotojams. Be to, dalijantis automobiliu mažiau teršiama aplinka", - sako vienas iš varžybų rengėjų, keliautojas Dainius Kinderis.

Dalyvauti varžybose šiemet užsiregistravo daugiau kaip 40 autostopininkų. Jauniausiam dalyviui - 20, vyriausiam - 47 metai.

Šeštadienį, startavę Vilniaus prieigose ir įveikę pirmąjį etapą, jie apsistos Raudonės pilyje, kur kartu su Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centru rengiama keliautojų vakaronė.

Kitą dieną - antrasis varžybų etapas. Dalyviai bus prisisegę numerius, pagal kuriuos juos bus lengva atpažinti kelyje. Atskiri prizai numatyti šauniausiems vairuotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)