Tiems, kurie artimiausias atostogas planuoja iškart po Velykų – viena iš poilsio ir nuotykių krypčių galėtų būti Madeiros sala. Joje kiekvieną pavasarį, savaitę po Velykų, salos mieste Funšalyje vyksta spalvingas ir kerintis Gėlių festivalis.

Jis trunka penkias dienas, per kurias galima išvysti skintų gėlių kostiumais pasidabinusius, šokančius gyventojus. Jie festivaliui skiria ypač daug dėmesio ir gėlių žiedų girliandomis puošia miestą bei savo namus. Pasak turistų, bene įdomiausia ir nuotaikingiausia pramoga – milžiniško gėlių kilimo pynimas. Jį pinti gali visi norintys procesijų metu.
Madeiros sala

Keliaujant po salą dažnam sunku atsilaikyti gėlių grožiui. Tačiau vertėtų žinoti, kad skinti bet kokius augalus yra griežtai draudžiama. Turistai pataria: norintys parsivežti dalelę šios salos – suvenyrų parduotuvėse gali įsigyti džiovintų levandų.

Lankydamiesi Madeiroje nuvykite į antrą aukščiausią pasaulyje iškyšulį, vad. Kabo Žirao (Cabo Girao). Jo aukštis yra 580 metrų. Būdami ant skardžio esančioje apžvalgos aikštelėje, pro specialų stiklinį dugną galėsite matyti vandenyne plaukiojančius delfinus ir kitus jo gyventojus.

Saloje išvysite spalvingus, dažnam pasakojų herojų primenančius namukus. Juos galite ne tik apžiūrėti, nufotografuoti, bet ir užsukti į vidų: juose gyvenantys salos žmonės yra ypač svetingi, draugiški. Kaip žinome, pagrindinis gyventojų pajamų šaltinis yra turizmas.

Ši sala garsi ir futbolininko Cristiano Ronaldo muziejumi. Žymus sportininkas gimė ir vaikystės dienas leido Madeiroje. Pasak gidų, neretai turistai klausinėja, kur galima pamatyti tą vietą, kurioje jis gyveno. Norintiems gidai parodo futbolininko tėvų namą.

Sala garsi žuvies ir vaisių rūšimis. Lankantis Funšalyje rekomenduojama aplankyti centrinį vaisių ir žuvies turgų. Jį rasite Rua Brigadeiro gatvėje. Turguje apstu nematytų žuvies rūšių. Būtina paragauti žuvies, vad. espada (lot. aphanopus carbo). Ją Madeiros gyventojai vadina pasididžiavimu.

Nemėgstantiems žuvies vertėtų neaplenkti vaisių skyriaus: Madeiroje auginami mangai, marakujos, anonos, bananasai, kurių nemokamai galite paragauti minėtame turguje.

Akimirkos Madeiroje – nuotraukų albume: