Rugsėjo 25 d. Edinburgo oro uoste įlipę į lėktuvą sutuoktiniai iš Šiaurės Lanarkšyro tikėjosi ramaus poilsio, tačiau vietoj to jų laukė „siaubingos“ trys valandos.

Pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip triukšminga keleivių grupė linksminosi praėjime, garsiai leisdama muziką iš garsiakalbio ir gurkšnodama degtinę iš butelio.

Matoma, kaip vienas iš keleivių pakelia radijo imtuvą virš galvos. Kiti šoko aplink dvi skrydžio palydoves, kurios vežiojo gėrimus ir maistą kitiems keleiviams.

55 metų moteris papasakojo, kaip jos 58 metų vyrą, sergantį širdies ligomis, grįžtantį iš tualeto užklupo girtas jaunuolis, kuris parodė nemandagų gestą ir trenkė jam ranka.
Teigiama, kad kiti „Ryanair“ skrydžio keleiviai taip pat patyrė grupės narių žodinį įžeidinėjimą ir priekabiavimą.

Dabar pora užsipuolė „Ryanair“ už tai, kad nesugebėjo sukontroliuoti triukšmadarių.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuotas girtų asmenų „siautėjimas“ per „Ryanair“ skrydį į Ibizą:

Kitos moters teigimu, lėktuvo darbuotojai nesugebėjo suvaldyti situacijos, o vienai keleivei teko jėga atstumti jauną vyrą nuo savęs, kai šis atsisakė palikti ją vieną.
Grįžusi iš atostogų moteris pateikė oro bendrovei oficialų skundą dėl šio incidento, tačiau po mėnesio gautas atsakymas ją dar labiau supykdė.

Ji teigė, kad oro transporto bendrovė neprisiėmė „jokios atsakomybės ir nedavė jokių garantijų, kad tai nepasikartos“.

Ji teigė, kad lėktuvas buvo visiškai nekontroliuojamas. „Tai buvo siaubinga nuo pat įlipimo į lėktuvą. Jų buvo apie 70, visi atvyko iš tos pačios vietovės. Jie turėjo didelį juodą garsiakalbį ir jis skambėjo tris valandas. Jie daužė į stogą, nusirenginėjo ir atidarinėjo gėrimus. „Ryanair“ prie jų priartėjo tik tam, kad paduotų jiems daugiau gėrimų. Nenorėjau net į tualetą eiti, nes jie vis labiau ir labiau girtavo“, – pridūrė ji.

Chaosas tęsėsi ir lėktuvui ruošiantis leistis esant blogoms oro sąlygoms Balearų saloje.
Stresą patyrusi keleivė pridūrė: „Kai pradėjome leistis, kilo audra, kuri buvo pakankamai rimta. Skrydžio palydovė per garsiakalbį šaukė atsisėsti arba lėktuvas nenusileis, nes kompanija vis dar stovėjo. „Jų nelaukė jokia policija“, - piktinosi keleivė.

Pateikė savo poziciją

„Ryanair“ atstovas spaudai nurodė: „Skrydžio iš Edinburgo į Ibizą keleivių grupė skrydžio viduryje ėmė trukdyti skrydžiui.
Įgula kelis kartus paragino atsisėsti ir atsisakė kiekvienam keleiviui patiekti daugiau nei du alkoholinius gėrimus. Asmenys nustojo trikdyti kelionę prieš pat saugiai nusileidžiant Ibizoje.“