Jo aukštis 2810 metrų - visoje Gajanoje jis stiebiasi aukščiausiai. Taip pat tai vienas iš trijų po šią teritoriją išsibarsčiusių stalkalnių, kurio viršūnę galima pasiekti pėsčiomis. Nors didesnių ar mažesnių tepui čia stūkso kelios dešimtys, į daugumą jų įkopti yra praktiškai neįmanoma.

Venesuelai priklausanti dalis įeina į Kanaimos nacionalinį parką. Roraimos masyvas susidarė prekambro periode ir yra vienas seniausių masyvų Žemėje.

Statūs tepui šlaitai – laipiotojų uolomis tikslas. Roraimos papėdėje gyvena indėnai pemonai. Roraimoje lyja beveik kasdien, tačiau kietame smiltainyje augalams įsitvirtinti sunku. Dėl šio priežasties čia didelė vabzdžiagaudžių augalų įvairovė.

Būtent tokia savotiška augalijos ir gyvūnijos įvairovė dar XIX a. viduryje sužavėjo britų keliautojus Imą Thurną ir Harį Perkinsą, surengusių čia ekspediciją, vėliau, kaip manoma, įkvėpusią serą Artūrą Konaną Doilį „apgyvendinti“ Roraimos viršūnėje ne ką kitą, o dinozaurus, išgarsėjusius jo 1912 metais publikuotame romane „Dingęs pasaulis“ („The Lost World“).