Vasaros metu terasos ir staliukai lauke – be galo populiarūs, juo labiau, kad miestą užplūsta daugybė turistų. O tiems, kurie nori vieni ateiti užkąsti ar išgerti, gali tekti apsisukti nieko nepešus, nes restoranų savininkai, norėdami uždirbti daugiau, priima lankytojus tik grupelėmis, rašoma „Euronews“.

Barselonos centre dalis restoranų, – daugiausia Carrer de Blai gatvėje, kuri garsėja užkandžių (isp. tapas) barais, ir Eixample rajone, – jau nepriima norinčių pavakarieniauti po vieną. Ispanų dienraštis „El Pais“ rašė, kad padavėjai, sulaukę lankytojų po vieną, pasiteisina, jog nėra vietų ar tiesiog nepriima tokių žmonių į terasas.

Guelio parkas, Barselona

Lankytojams po vieną tenka sėstis prie prasčiausių staliukų

Po vieną keliaujantiems žmonėms – ne naujiena ne itin svetingas priėmimas restorane. Juos dažnai pasodina prie tualeto, virtuvės ar nuveda į patį tolimiausią restorano kampelį.

Tiesa, ir Barselonos gyventojai jaučia turizmo miesto restoranams įtaką. Vienas gyventojas pasakojo, kad kažkurį vakarą nesėkmingai bandė patekti į kelis restoranus – jo niekur nepriėmė, nors ir matėsi tuščių staliukų.

„Pirmo restorano į kurį užsukau, terasoje mane pasodino prie staliuko, bet greitai atėjo padavėjas ir pasakė, kad staliukas rezervuotas. Vos pakilau, prie to staliuko susodino grupę užsieniečių, kurie eilėje stovėjo po manęs“, – pasakojo vaikinas.

Kitame restorane jam pasakė, kad staliukas bus laisvas tik 20 minučių, o trečiame restorane tiesiai šviesiai rėžė, jog terasoje prie staliukų sodina tik didesnes lankytojų grupeles.

Kodėl restoranai nenori priimti lankytojų po vieną?

Tokios restoranų politikos priežastis – finansinio pobūdžio. Savaime suprantama, kad žmonių grupelė prie staliuko išleis daugiau pinigų nei vienas valgantis žmogus. Be to, užsieniečiai išleidžia daugiau pinigų nei vietiniai.

Barselonos gyventojai vis labiau piktinasi, kad restoranai susitelkę į pelną iš turistų. Anksčiau jie vakarais galėdavo prisėsti prie staliuko lauke, išgerti taurę gėrimo ar puodelį kavos, o dabar šito malonumo netenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)