at skaityktie:
Vilkintys tik strėnjuostes, į viršų iškėlę rankas vyrai atrodė lyg maldautų drabužių. Tačiau iš tiesų jie bandė pagriebti vieną sėkmę nešančių talismanų, kuriuos kunigas metė per langą, esantį keturių metrų aukštyje.
Nuogalių festivalis Japonijoje
Šios 4 cm skersmens ir 20 cm ilgio lazdelės vadinamos shingi. Pasak japonų tradicijos, kiekvieną, kuris pagauna šį sėkmės simbolį ir saugo medinėje dėžutėje, vadinamoje masu, 12 mėnesių lydės laimė.
Nuogalių festivalis Japonijoje
Šis neįprastas festivalis – vienas energingiausių festivalių Japonijoje – vyko jau prieš 500 metų, kai maldininkai varžydavosi dėl popierinių talismanų, kuriuos taip pat mėtydavo kunigas.
Nuogalių festivalis Japonijoje
Metams bėgant, vis daugiau žmonių turėjo šiuos laimę nešančius talismanus, kas paskatino jų siekti dar daugiau maldininkų. Tačiau dėl nepatvarumo popierių pakeitė medinės lazdelės.
Nuogalių festivalis Japonijoje
Tiesa, „Hadaka Matsuri“ nėra vienintelis festivalis Japonijoje, kuris reikalauja išsirengti nuogai. Praėjusį mėnesį apie 100 vyrų dalyvavo senoviniame Shinto festivalyjeKanchu Misogi“. Tai žiemos ritualas, kuris turėtų apvalyti kūną ir sielą bei priartinti tikinčiuosius prie mistinių dvasių, kurios, tikima, gali atnešti sėkmę.
Nuogalių festivalis Japonijoje
Prieš lipdami į baseiną Teppozu Inari Shinto šventykloje, dalyviai išsinuogino iki strėnjuosčių ir galvos raiščių, nors lauke termometrai rodė tik 6 oC. Tada, palaikę rankose milžiniškus ledo luitus, lediniame vandenyje atsitūpė melstis.
Nuogalių festivalis Japonijoje

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Londono „TOP 10“ vadovą!

">