Nepriklausomai nuo to, koks metų laikas, minėtoje aikštėje turistų visada daug. Būtant Romos Piazza Navona aikštėje galima skaniai pavalgyti tradicinių šalies patiekalų, grožėtis fontanais, kurių yra trys. Tiesa, būtina paminėti, kad už patiekalus ar kavą teks mokėti daugiau negu kitose Romos kavinėse.

Aikštėje gausu dailininkų ir kitų menininkų, kurie pardavinėja savo nutapytus paveikslus, taip pat, jums panorėjus, nupieš jūsų šaržą ar portretą. Netoliese, greta menininkų rasite ir gatvės muzikantų, kurie sukuria dar daugiau žavesio aikštei. Turistai noriai meta eurus jiems į dėžutę.
Piazza Navona, Roma

Ne mažiau šurmulio ir turistų dėmesio sulaukia tie, kurie neriasi iš kailio ir bando kitus sudominti savo atliekamais triukais ar pokštais. Vienas tokių - suaugęs žmogus, baltai nupudravęs veidą ir "įsitaisęs" vaiko vėžimėlyje, tiksliau po juo, bando įkūnyti kūdikį. Tiesa, vėžimėlyje yra paguldytas lėlės kūnas. Turistai būriais renkasi ir stebi, kaip šios idėjos sumanytojas, pakeitęs balso tembrą šūkauja, krykštauja ir kalba kaip vaikas, kviesdamas nusifotografuoti, jį paglostyti ir, žinoma, nepamiršti įmesti pinigų į specialiai tam skirtą metalinę skardinę.

Fotografuotis ar prisiglausti prie tokio "kūdikio" daugiausiai skuba suaugusieji. Priartėjus ir pozuojant jiems nejučia "kūdikis" stveria už kojos, taip sukeldamas juoko bangą tiek pozuotojui, tiek aplinkiniams.
Parodija

Tačiau į tokią kūdikio parodiją - pramogą gan keistai reaguoja vaikai. Matydami lėlės kūną vėžimėlyje ir suaugusiojo veidą, jie sutrinka, tėvams paklausus, ar norėtų nusifotografuoti, atrėžia, kad ne ir tempia už rankos, kviesdami eiti tolyn.

Kiti sutrikę klausinėja tėvų, kodėl to kūdikio galva tokia didelė ir su raukšlėmis. Vieni savo atžaloms skuba sakyti tiesą ir paaiškina, kad tai tėra pokštas ir parodija. Kiti kvatojasi ir tiesiog perspėja vaikus, kad bijoti nėra ko.