Atostogų Turkijoje su „viskas įskaičiuota“ paketu kaina balandį ir liepą gali skirtis apie 40 proc., priklausomai nuo viešbučio kategorijos.

„Kiekviena šeima atidžiai skaičiuoja savo išlaidas atostogoms. Todėl norintys ne tik pailsėti aukščiausios kategorijos viešbučiuose, bet ir sutaupyti, poilsinei kelionei turėtų rinktis balandį arba gegužę“, – sako Gvidas Aukštuolis, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ direktorius. Įsigijus kelionę, ją galima apdrausti draudimo bendrovėje, jei dėl svarbių priežasčių išvyką tektų atidėti.

Žingeidiems poilsiautojams neverta investuoti į prabangų viešbutį

Renkantis viešbutį, pirmiausia, patariama įvertinti savo poreikius.

„Jei atostogų metu planuojate vykti į ekskursijas, keliauti po regioną nuomotu automobiliu, arba jums prie širdies – kurortų šurmulys, neverta rinktis brangaus viešbučio“, – pataria G. Aukštuolis.

Patrauklų trijų žvaigždučių viešbutį galima rasti pagal keliautojų atsiliepimus internete ar pabendravus su savo kelionių agentu. Mėgstantiems poilsį paplūdimyje reikėtų prisiminti, kad trijų žvaigždučių viešbučių Turkijoje oficialiai nurodomas atstumas iki jūros, nebūtinai toks pat kaip iki paplūdimio.

Vaizdas pro langą irgi kainuoja

Svarstantiems rinktis keturių ar penkų žvaigždučių viešbutį, pirma patariama apgalvoti, kiek laiko jie praleis viešbučio teritorijoje.

„Keturių žvaigždučių viešbučiai Turkijoje neturi SPA centrų ir konferencijų salių, tačiau dažniausiai tai ir nebūtina, atostogaujant su šeima“, – primena pašnekovas. Norintiems sutaupyti siūloma pasvarstyti, ar svarbu gyventi kambaryje su vaizdu į jūrą, nes, priklausomai nuo viešbučio, kainų skirtumas dėl vaizdo pro langą, gali būti net 150 Eur.

Informacija apie viešbutį – tai daugiau nei nuotraukos kataloge

Informacijos apie dominantį viešbutį verta ieškoti ne tik „TripAdvisor“, bet ir „Tophotels.com“ arba kelionių organizatoriaus puslapyje bei klausti savo kelionių agento.