„Tiesiog pajutau mirties siaubą. Maniau, kad mirsiu. Tai viskas, tai – mano pabaiga, – šiurpą keliančią patirtį CNN prisiminė Lee. – Filmuose, kuriuose įvyksta katastrofos, atrodo visi miršta, kai lėktuvui būnant ore, atidaromos durys. Susimąsčiau, ką gyvenime padariau ne taip. Tai buvo tik trumpa akimirka, bet man kilo tiek daug minčių.“

Lee įprastu, mažiau nei valandos trukmės skrydžiu keliavo iš Jeju į Daegu Pietų Korėjoje. Vyras mobiliajame telefone „Youtube“ žiūrėjo vaizdo įrašus, kai, atsidarius durims, jis pajautė stiprų vėją, nuplėšusį kepurę, ausines bei apsunkinusį kvėpavimą.

Pakėlęs akis, Lee pamatė debesis ten, kur turėjo būti avarinės durys. Lėktuvas jau artėjo prie žemės, bet vis dar buvo 213 metrų aukštyje. Vyrui atrodė, kad neabejotinai laukia pražūtis.

Lėktuvas

Žvilgtelėjęs į šalia sėdintį keleivį, Lee pastebėjo, kad šis atrodo įsitempęs, o jie abu drebėjo iš baimės.

„Kai pažiūrėjau žemyn, pamačiau, kad jo kojos siūbuoja vėjyje“, – sakė Lee.

Vis dėlto tuo metu Lee dar nežinojo, kad būtent jo kaimynui vėliau teks už tai prisiimti atsakomybę. Vyras teigė nematęs, kaip jis atidarė duris, ir iš pradžių manė, jog įvyko techninis gedimas.

Lėktuvui palietus žemę, šalia sėdėjęs vyras bandė iššokti iš vis dar greitai riedančio lėktuvo.

„Kol žiūrėjau į stiuardesę, išgirdau, kaip kažkas šalia manęs atsisegė saugos diržą. Supratau, kad žmogus siekia avarinio išėjimo“, – kalbėjo Lee.

Kartu su kitais keleiviais jam pavyko sutramdyti vyrą. Tik vėliau Lee suprato, kas įvyko. Lėktuvui nusileidus oro uoste, policija sulaikė 30 metų vyrą, įtariamą pažeidus aviacijos saugumo įstatymus. Policija, apibūdinusį vyrą kaip blogos psichinės būklės, teigė, kad šis jiems pasakė, jog jautėsi uždusęs, todėl norėjo greitai išlipti iš lėktuvo.

Žvelgdamas atgal, Lee tikino, kad iš tiesų per visą skrydį jautėsi nejaukiai sėdėdamas šalia šio vyro.

„Nuo pat įlipimo į lėktuvą jis atrodė išblyškęs, skleidė blogą energiją. Atrodė kažkoks niūrus, nuolat žiūrėjo į žmones, elgėsi keistai“, – pasakojo Lee.

Anot bendrovės, incidentas tiriamas, aiškinamasi, kaip vyrui pavyko atidaryti duris lėktuvui dar skrendant, mat jas paprastai galima atidaryti lėktuvui tik nusileidus.

Pats Lee po tokios patirties jaučiasi gavęs antrą gyvenimo šansą.

„Jaučiuosi tarsi gimęs iš naujo. Tiesiog stengiuosi linksmintis ir gyventi įdomiau. Aš tuo mėgaujuosi. Staiga tapau laikina įžymybė. Kai būnu su draugais, juokaudamas save vadinu įžymybe“, – sakė Lee.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją