Jūros gėrybių mylėtojams čia tikras rojus. Jūreiviškas gyvenimo būdas ir žvejyba paliko gilų pėdsaką portugalų virtuvėje, todėl būnant šioje šalyje būtina paragauti žuvies patiekalų.

Čia taip pat apstu lankomų turistinių objektų, kuriuos galite pasiekti tiek nuomotu automobiliu, tiek užsisakant ekskursiją turizmo centre.

Viena populiariausių lankytinų vietų – Algarvės regiono sostinė Faro, kuri yra išties spalvinga, saulėta bei įdomi.
Jaukios ir siauros Faro centro gatvelės suteikia miestui ypatingo žavesio. Bevaikščiojant dėmesį patraukia vyraujančios ryškios architektūrinių statinių spalvos bei ypatingo grožio mozaikos ant grindinių, kurios yra skirtingos ir pasakoja vis kitokią istoriją.
Miesto peizažą puošia nepaprastai graži ir švari krantinė.

Faro – tai miestas, kuris apjungia kultūrą, architektūrą, nuostabius gamtos vaizdus, paplūdimius bei šurmulingą miesto gyvenimo ritmą, todėl kiekvienas apsilankęs čia ras sau tinkamos veiklos.

Šalies Pietinėje pusėje esantis miestelis Lagosas vilioja gamtos vaizdais ir jo apylinkėse esančiomis uolomis. Garsiausios jų, tai Ponta da Piedade uolos, kurios sukuria ypač gražų kraštovaizdį.
Dar vienas gausiai turistų lankomas Algarvės objektas yra Sagres miestelyje esantis šventojo Vicento iškyšulys (Cabo de San Vicente), kurio gale yra švyturys. Istorija byloja, kad seniai seniai, kai dar nebuvo žinoma, jog žemė yra apvali, o Amerika dar nebuvo atrasta, ši vieta buvo vadinama pasaulio kraštu.
Portugalija žavi tuo, kad ši nedidelė Europos šalis pažvelgus iš arčiau yra labai skirtinga ir įvairiapusiška. Čia vyrauja ryškios, sodrios spalvos, kurios keičiasi vykstant iš vieno miestelio į kitą.Todėl šią nedidelę valstybę reikia išmaišyti nuo rytinės iki vakarinės pakrantės.