Garsiosios pirtys buvo įkurtos romėnų po to, kai šie vietovėje pastebėjo karštas versmes, kurių galia buvo tikima jau nuo senovės. Įrengtos pirtys buvo naudojamos apie 400 metų.

Pasak šaltinių, pirčių kompleksas buvo neįprastas savo dydžiu ir prabanga, kurią sukuria skulptūros ir kolonos. Jame buvo šildomos vonios, pirtys, bet ir grindys. Romėnų pirtys archeologų buvo atrastos tik XVIII amžiuje. Ilgą laiką iki to, romėnams pasitraukus iš Anglijos, jos buvo suniokotos, užtvindytos.

Dabar jose yra įkurtas muziejus, kuriame supažindinama su Bato miesto istorija, romėnų ritualais pirtyse. Tiesa, atvykę į šią vietą turistai plūsta prie vėsaus apvalaus baseino, esančio vakarinėje pirčių komplekso dalyje. Tikima, kad atsidūrus šalia jo ir įmetus monetą išsipildys slapčiausi žmonaus troškimai. Pasak gidų, yra ne viena istorija apie išsipildžiusias žmonių svajones, apsilankius šiame pirčių komplekse - muziejuje.

Kitas, ne mažiau įdomus objektas – ryškiu žaliu vandeniu pripildytas 1,6 m gylio baseinas. Romėnų laikais, jis išsikyrė savo dydžiu ir kaštais, mat jam kasdien buvo sunaudojama ypač daug karšto vandens, kuris buvo itin brangus.

Naudinga informacija: muziejaus bilieto kaina – 20 eurų.