Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

Slidinėjimo kelionės – vienos tų, į kurias leidžiantis vertėtų žinoti kelis esminius dalykus, kad atostogos netaptų didesniu stresu nei malonumu.

Kaip pasirinkti kurortą?

Didelė dalis slidinėjimo kelionės sėkmės priklauso nuo pasirinkto slidinėjimo kurorto. Paprastai mėgstame pasikliautų draugų ir pažįstamų patirtimi, tačiau nepamirškite, kad ne visada tai, ko reikia ir kas patinka vieniems, tiks ir jums. Dėl to kur kas naudingiau pasikonsultuoti su kelionių organizatoriais, kurie pagal jūsų poreikius padės išsirinkti tinkamiausią slidinėjimo kurortą.

Taip pat neretai daroma klaida – rinktis kurortą pagal tai, kiek daug slidinėjimo trasų jis turi. Svarbu suprasti, kad jei esate tik pradedantysis slidinėtojas, net ir labai norėdamas nenusileisite nuo visų trasų, tad jų skaičius neturi didelės reikšmės. Kur kas geriau rinktis kurortą pagal trasų, keltuvų kokybę.

Paruoškite savo organizmą

Slidinėjimas – pramoga, reikalaujanti nemažai fizinės ištvermės ir pasirengimo. Tad planuojant slidinėjimo kelionę patartina pasportuoti ir paruošti savo kūną didesniam nei įprastai fiziniam krūviui. Sportuoti galima įvairiai – savarankiškai ar sporto klube.

Jei pasirenkate antrąjį variantą, pasikonsultuokite su klube dirbančiais treneriais, pasakykite, kad norite pasiruošti slidinėjimui – tikrai gausite daug naudingų patarimų. Paruošus savo kūną fiziškai slidinėjimas bus kur kas malonesnis, nevargins raumenų skausmai, patirsite kur kas mažesnę traumų riziką.

Slidinėjimo pamokos

Natūralu, kad atvykus slidinėti pirmą kartą, nė nenutuokiate, kaip tai daryti taisyklingai. Tikrąjį slidinėjimo malonumą galite pajusti tik tada, kai tai darote tinkamai, o norint tai išmokti ne visada pakanka draugų patarimų ir pamokymų.

Dėl šios priežasties kur kas geriau rinktis slidinėjimo instruktorių, kuris išmokys, kaip slidinėti, kad būtų smagu ir išvengtumėte traumų. Instruktoriaus paslaugomis patartina naudotis nuo pirmojo atsistojimo ant slidžių, kitu atveju, galite išmokti slidinėti netaisyklingai, o ištaisyti įpročių klaidas ne visada būna paprasta.

Prieš kelionę apsidrauskite

Nepaisant to, kokį gerą kurortą pasirinksite ar kaip gerai slidinėti išmoksite atostogų metu, būtina prieš kelionę apsidrausti medicininių išlaidų padidintos rizikos draudimu. Be to, patartina turėti ir civilinės atsakomybės draudimą – tuo atveju, jei trasoje netyčia sužalotumėte kitą slidininką.