Kalnai – pietinė Alpių pusė – kaip žaliai sidabrinė dekoracija lydės jus kiekvieną atostogų dieną. Švarūs, šilti ežerai ir sraunios, ledinės upės. Mažyčiai miesteliai ir žaliuose slėniuose įsikūrę svetingi viešbučiai. Jeigu su jumis keliauja vaikai, nusėdėti vietoje bus neįmanoma: kiekviena diena prasidės klausimu „Ką veiksime šiandien?“.

Plaukiosime

Karintijoje tyvuliuoja daugiau kaip tūkstantis ežerų. Dėl palankaus klimato šių ežerų vanduo vasarą įšyla iki 27 – 28 laipsnių šilumos. Mėgautis maudynėmis šiuose ežeruose galima taip pat, kaip ir jūroje.

Nepaisant to, ar maudynėms bei pasiplaukiojimui išsirinkote mažą ežeriuką, ar didelį ežerą, prie kurio krantų įsikūrę miesteliai bei turistiniai kompleksai, visų Karintijos ežerų ir upių vandenį galima gerti! Vietos gyventojai pagrįstai didžiuojasi savo krašto švara.

Vienas pavyzdys: kad atiduotų duoklę vienam iš gamtos privalumų, Feldeno meras kasmet iškilmingai atidaro maudynių sezoną Verto ežere, išgerdamas stiklinę ežero vandens.

Kuo užsiimti prie vandens: iškylauti ežere, žvejoti, plaukioti banglente su irklu, plaukti plaustais, jodinėti pakrantėmis.

Šturmuosime viršukalnes

Ten, kur žiemą driekiasi slidinėjimo trasos, vasarą vingiuoja žygių pėsčiomis ar dviračiais maršrutai. Visus tokiems žygiams būtinus dalykus – žemėlapius, inventorių, dviračius ir vaikiškas jų kėdutes – galima išsinuomoti viešbučiuose ar turizmo centruose.

Jeigu gerai suprantate angliškai arba vokiškai, galima pasisamdyti vietos gidą ir leistis į ekskursiją po nacionalinį parką. Toks pasivaikščiojimas bus ne tik malonus akiai, bet ir naudingas: sužinosite apie landšafto savitumus, kalnų ir vandens telkinių paslaptis, laukinės gamtos gyvavimo ciklus.

Jei paaugliai užsimanys išbandyti laipiojimą dideliame aukštyje, užsukite į virvių parką, kuris įsikūręs ant Tabo kalno. Pušyne įrengtos virvių trasos yra skirtingo sudėtingumo ir išdėstytos taip, kad aukštalipiu gali tapti kiekvienas. Saugumą garantuoja patikima draudimo sistema ir atitinkama ekipuotė.

Aikčiosime iš nuostabos

Įsivaizduokite vaizdą: einate vaizdingu taku per mišką ir staiga pamatote, kaip medžių šakomis šokinėja... makakos. „Beždžionių parke“, kuris įsikūręs netoli Filacho miesto, kuo natūralesnėmis sąlygomis gyvena daugiau jauo 100 japoninių makakų. Stebėti šiuos gyvūnus ir išgirsti pasakojimą, kaip jos rado prieglobstį Austrijoje, galima per specialią ekskursiją.

Netoliese, Landskrono pilies teritorijoje, galima išvysti „Erelių šou“. Dešimtys prijaukintų erelių gyvena šioje pilyje ir keliskart per dieną išleidžiami iš voljerų, kad išskleistų sparnus ir apsuktų ratą aplink pilį tiesiai virš pakerėtų lankytojų galvų.

Pasijusti tikru nykštuku galima muziejuje „Granatium“, kuris įsikūręs... kalno viduje. Daug metų šioje vietoje buvo kasami brangakmeniai – granatai. Dabar muziejaus lankytojai gali ne tik išvysti natūralius brangakmenius, bet ir apžiūrėti kalno uolienas iš vidaus. Patys atkakliausi lankytojai, apsiginklavę kirtikliais, galės išsikasti granatą atminimui savo pačių rankomis.

Klagenfurto mieste būtinai reikia aplankyti miniatiūrų parką „Minimundus“, kuriame eksponuojamos žymiausių pasaulio pastatų miniatiūrinės kopijos.