Paaiškėjo, kad ši pora – Matthew Lovane‘as, britų realybės šou žvaigždė ir jo draugė amerikietė Michelle Clemens, abu 31-erių.

Pora papasakojo, kad visi juokai, kuriuos jie anksčiau girdėjo apie kanibalų gentį, tapo nebejuokingi, kai tradiciniais apdarais apsirengę ir ietimis ir mačetėmis ginkluoti vyrai išrengė juos nuogai ir pririšo prie medžio. Užpuolikai šio šiurpaus išbandymo metu kankino Clemens ir su mačete iki pat kaulo įpjovė jos tris pirštus.

Pora susitarė susitikti Australijoje, tada nuvyko į Papua Naująją Gvinėją medžiodami nuotykius ir nė neįtardami, kokia šiurpinanti patirtis jų laukia. Jie norėjo nukeliauti į beveik 100 km Kokodos žygio taką, nes tai yra viena iš mažai ištirtų vietų pasaulyje. Pasak jų, apylinkėse gyvenę žmonės buvo jiems labai malonūs ir svetingi.

Tai iš tiesų buvo svajonių kelionė, kuria jie labai džiaugėsi, kol džiunglėse juos staiga apsupo kanibalų genties atstovai. Pora mano, kad juos išdavė vietinis žmogus, kurį jie buvo pasamdę nešti jų bagažą. Jis taip ir nepasirodė prieš jiems išvykstant iš Papua Naujosios Gvinėjos.

Pasak Matthew, jie ėjo maždaug valandą, kai staiga pasirodė genties vyrai. Iš pradžių pora galvojo, kad tai yra pokštas, tačiau greitai suprato atsidūrę grėsmingoje padėtyje. Juos apsupę genties vyrai turėjo mačetę ir medinę ietį. Jie pasirodė labai primityvūs, atrodė, kad tarpusavyje šie vyrai komunikuoja tik niurnėdami.

„Mūsų pirmoji reakcija buvo bandymas juos nuraminti, mes galvojome, kad tai yra kažkoks pokštas, bet labai greitai supratome, kad patekome į labai keblią padėtį. Jie turėjo mačetę dideliais ašmenimis ir vienas jų turėjo ilgą medinę ietį su neapdirbtu smaigaliu. Jie kažką niurnėjo. Galvojau, kad mus nori apvogti, todėl padėjome savo krepšius ir bandėme juos nuraminti, sakydami, kad jie gali viską pasiimti. Tada jie pradėjo mus stumdyti ir mums grasinti“, – pasakoja Matthew.

Išsigandę šios situacijos, jie atidavė savo daiktus genties vyrams, tačiau daiktai jiems nerūpėjo. Pora bandė sprukti, bet įsipainiojo į vijoklinius augalus ir vėl pakliuvo į užpuolikų rankas.

„Jie dar labiau įpyko ir, atrodo, visiškai nesuprato, kokie vertingi mūsų daiktai. Jiems jie buvo beverčiai. Tada vienas atsisuko į mane, sukdamas savo mačetę ir pradėjo plėšti nuo manęs drabužius, kol palikau praktiškai nuogas. Jie atrodė bauginančiai, o aš buvau per daug išsigandęs, kad su jais kovočiau. Tada vienas su kauke trenkė man, surišo man rankas vijokliniais augalais ir pradėjo su manimi žaisti žiaurų katės ir pelės žaidimą. Jis šnypštė ir rėkė „nužudyti tave“ (angl. „kill you“), braukdamas savo mačete per mano gerklę, o tada kėlė ją prie mano veido. Kiekvieną kartą jis ją pakeldavo ir tada trenkdavo į medį, prie kurio buvau priremtas“, – pasakoja Matthew.

Savo prisiminimais dalinasi ir Michelle: „Jie nuėmė man raištį nuo akių ir pakratė mano telefoną prieš nosį niurnėdami, lyg norėdami pasakyti „padaryk, kad jis veiktų“. Prisiekiu, girdėjau, kaip vienas iš jų pasakė kažką panašaus į žodį „slaptažodis“ (angl. „password“), kas būtų visai juokinga, jeigu tuo metu nebūčiau nuolat galvojusi apie tai, kad tuoj mirsiu“.

Jų pabėgimas buvo labai pavojingas, nes bėgo per taką, kuriame veisiasi laukiniai šunys. Kai bandė pasprukti nuo savo užpuolikų, Matthew buvo nuogas, o Michelle smarkiai kraujavo.

Pranešama, kad Papua Naujosios Gvinėjos policijos pareigūnai pradėjo paiešką bent dviejų vyrų, kurie išlindo iš džiunglių su ietimis, krūmų peiliais ir mačetėmis. Vienas iš genties vyrų buvo laikomas vietos žmonių nelaisvėje. Tie patys žmonės išgelbėjo nuo užpuolikų pasprukusius Michelle Clemens ir Matthew Lovane. Pora buvo perkelta į netoli esantį kaimelį, o vėliau transportuota į Papua Naujosios Gvinėjos sostinę Port Morsbį.

„Anksčiau juokavome apie įžymiuosius Papua Naujosios Gvinėjos džiunglių kanibalus, bet tai tapo visiškai nebejuokinga, kai tie vyrai išlindo iš krūmų. Su savo tradicine apranga ir piešiniais ant veido jie atrodė labai grėsmingai. Jie suplėšė mano marškinėlius, kad galėtų užrišti man akis. Tada žiauri mintis man šovė į galvą, kad galime atsidurti jų valgiaraštyje. Jie buvo laukiniai, nuo kurių malonės priklausė mūsų gyvybės. Galvojau, kad jie mus tiesiog nusitemps į džiungles ir niekas niekada daugiau mūsų nebepamatys“, – pasakojo Matthew Lovane.

Poros patirtis galėjo būti nuostabi, tačiau šis siaubingas prisiminimas iš jų žygio amžinai liks jų atmintyje. Pasak Michelle, tokia patirtis jų nesustabdys nuo kitų žygių, tačiau jie nebebus tokie neatsargūs ir ieškos saugesnių vietų savo žygiams.

Ir anksčiau buvo pranešama apie kanibalizmo atvejus Papua Naujoje Gvinėjoje. Paskutinis užfiksuotas 2012 metais.

„Žygis tuo džiunglių taku buvo pirmasis mūsų tikras pasimatymas ir galėjo tapti paskutiniu. Dabar esame neatskiriami. Mums abiems tai buvo meilė iš pirmo išgąsčio“.

Pasak Australijos užsienio reikalų departamento spaudos pranešimo, nuotykių ieškotojų pora nuėjo į džiunglių žygį vieni, be leidimą dirbti turinčio gido palydos.

Pamatyti, kaip atrodo poros žaizdos galite pamatyti čia.