Kelionei ruošęsis dvejus metus, sausio 27-ąją Michaelas pagaliau sėdo į valtį ir pradėjo irkluoti – jis siekė įveikti apie 4734 km, o tam turėjo prireikti nuo 40 iki 110 dienų. M. Holtas plaukė iš Gran Kanarijos į Barbadosą, Miriam Kuepper rašo portale dailymail.co.uk.

Sionas Tootillas BBC straipsnyje priduria, kad Michaelas tikėjosi irkluoti daugiau nei 16 valandų per dieną, o miegui skirti vos keturias valandas. Savo valtyje jis plaukė vienas, M. Holto nelydėjo joks laivas ar sraigtasparnis, tačiau vyras nuolatos palaikė ryšį su kompanija, stebėjusia, kaip jam sekasi.

Michaelas Holtas

Irkluodamas Michaelas vis skelbė naujausią informaciją, o kai ėmė jaustis blogai, draugams sakė, kad kenčia nuo jūros ligos.

Netrukus po to, kai artimiesiems pranešė, kad blogai jaučiasi, šeima informavo, jog prarado su juo ryšį, ir perspėjo vietos gelbėjimo tarnybas. Pirmojo tipo cukriniu diabetu sirgęs M. Holtas po dviejų dienų buvo rastas negyvas savo valties kajutėje.

Jo brolis Davidas sakė: „Žvejybos laivas „Noruego“ priėmė Žaliojo Kyšulio jungtinio gelbėjimo koordinavimo centro užduotį ir išplaukė tiesiai į Michaelo buvimo koordinates. Labai liūdna, bet atvykus jis buvo rastas negyvas savo kajutėje.

Mane šiek tiek guodžia žinojimas, jog jis mirė darydamas tai, ką labai norėjo daryti su aistra, ir kad jam pavyko nuplaukti daugiau kaip 1100 km. Jau vien tai yra pasiekimas. Tai didžiulis šokas man, jo žmonai Lynne ir dukrai Scarlett bei tėvams, jau nekalbant apie platesnę šeimą ir draugus.“

Michaelas Holtas

Dar prieš susirgdamas jis susidūrė su nemažai iššūkių: kovojo su stipriu vėju, prarado irklą, buvo užpultas ryklio.

Michaelo šeima teigė, kad po dvejus metus trukusių treniruočių jis buvo gerai pasiruošęs, turėjo atsarginį irklą tokiems nenumatytiems atvejams ir medicininių priemonių, jog išvengtų infekcijų. Prieš mirtį socialiniuose tinkluose paskelbtame atnaujintame pranešime teigiama, kad M. Holtas manė, jog susirgo dėl antibiotikų vartojimo.

„Tai būtų problema bet kuriam žmogui, tačiau jam, kaip pirmojo tipo diabetikui, tai kelia daug didesnį susirūpinimą“, – buvo rašoma pranešime.

Dėl šios priežasties jis pakeitė savo planą irkluoti į Barbadosą ir vietoje to siekė Žaliojo Kyšulio salos, kuri tuo metu buvo už 300 jūrmylių į pietus nuo jo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)