Vasarą moterys vadina basučių sezonu: tai laikas, kada gali mėgautis įvairia avalyne. Tiesa, kad viskas atrodytų nepriekaištingai, dailiosios lyties atstovės pasirūpina pedikiūru. Tas joms ypač aktualu vykstant į kurortą, kur teks avėti atvirą avalynę.

Siūlo pedikiūrą su žuvytėmis

Nespėjusios to padaryti iki atostogų, tuo pasirūpina jų metu. Tokią paslaugą galima atrasti ir Šventosios kurorte, vienoje iš pagrindinių gatvių. Tiesa, tai atliekama ne grožio salone, o tiesiog prie gatvės. Kita neįprasta salyga: pėdas puoselėja ne pedikiūro meistrė, bet žuvytės.

Procedūros metu pėdos įmerkiamos į akvariumą, kuriame plaukiojančios miniatiūrinės žuvytės nuvalgo negyvą pėdų odą. Toks pedikiūras vadinamas turkišku, nes būtent Turkijoje ir buvo sumanyta tokia procedūra.

Tokios procedūros trukmė – 15 minučių,  kaina – 8 eurai. Tačiau tokią paslaugą siūlančio vaikino teigimu, poilsiautojos retai susidomi tuo.
Pedikiūras su žuvytėmis

„Man tai atrodo labai nehigieniška, nešvaru, juk net neaišku, kaip dažnai keičiamas tas vanduo“, – portalui perpasauli.lt sakė uteniškė Inga.

Pasak poilsiautojos, ji galbūt ryžtųsi išbandyti tokią paslaugą prestižiniame grožio salone, o ne tiesiog prie gatvės.

Pasak gydytojų, tokia procedūra yra vertinama gana prieštaringai. Pedikiūrui naudojamos žuvytės gali pernešti įvairias infekcijas iš vandens arba nuo vieno kliento ant kito, ypač jeigu vanduo yra retai keičiamas.

Pedikiūras su žuvytėmis

Jų vandenyje gali būti įvairių mikroorganizmų. Jeigu šią procedūrą išbandė ŽIV viruso ar hepatito C nešiotojas ir į vandenį pateko kraujo, atsiranda reali tikimybė, jog šios ligos gali būti perduotos kitam klientui.

Rekomenduojama vandenį keisti po kiekvieno kliento. Tačiau, Šventojoje, to dirbančiam personalui netenka dažnai daryti, nes per visą vasarą buvo vos keli klientai.