Sara Adra – viena iš keliaujančių auklių, dirbančių Jungtinių Arabų Emyratų oro linijų bendrovėje „Etihad Airways“. Tai viena iš prabangiausių aviabendrovių.

Dauguma tėvų negali sau leisti į kelionę samdyti asmeninę auklę. „Etihad“ pasirūpina auklėmis lėktuvuose. Keliaujančios auklės darbas – pagalba tėvams. Tokios auklės suruošia vaikus miegoti, žaidžia su jais ir stengiasi, kad skrydis būtų malonus visiems šeimos nariams. Auklės moka daryti žaisliukus, lankstyti origamius, piešti portretus ir netgi visokių triukų.

Sara Adra pasakojo, kad padeda tikriesiems ypatingos svarbos keleiviams - vaikams, net tiems, kuriems vos viena savaitė, tiems, kurie jau bėgioja ir kuriuos mamos gaudo lėktuve, tiems, kuriems patinka filmukai.
Auklė lėktuve

„Mano darbas – kaip naujoviškos Merės Popins pareigos. Kaip galima nemėgti tokio darbo? Smagiausia mano darbo dalis – matyti besišypsančius veidus po skrydžio. Žinau, žmonės šypsosi ne tik todėl, kad skrydis baigėsi. Mane apkabina, maloniai atsisveikina, paskui gaunu atvirukų su padėkomis.

Antras smagus momentas – mažieji pagalbininkai. Vaikai stengiasi man padėti išdalinti ausines, parodyti keleiviams, kur kitas tualetas. Tai taip miela. Smagu matyti ir maloniai nustebusius tėvus, kurie suprato, kad skrydis nebuvo toks sunkus, kaip jie baiminosi, ir kurie mato, kaip vaikai džiaugiasi, bendrauja su įgula“, – sakė moteris.

Kalbėdama apie tai, kokios jos pareigos, moteris sakė, kad jos darbas – padėti kiekvienai šeimai sklandžiai keliauti. Ji pasutinka mažuosius keliautojus su paketu, kuriame – spalvoti pieštukai, knyga, smagus žaidimas, lipdukai ir pan. Ji taip pat parodo vaikams, kaip susirasti norimą filmuką.

„Parodau mamoms, kaip užblokuoti filmus, jei ji netyčia užmigtų, o mažasis dar nemiegotų. Padedu tėvams, kad skrydis būtų lengvesnis – atnešu maisto, jeigu jie nepavalgė su visais, pažaidžiu su vaikais kokį smagų žaidimą, kol mama ar tėtis ilsisi, pasaugau vaiką, jei jis keliauja su vienu iš tėvų, kad šis nueitų į tualetą“, – teigė auklė.
vaikas

Sara Adra pasakojo, kad per mėnesį būna nuo šešių iki aštuonių skrydžių, daugiausia – ilgi skrydžiai į JAV. Tai unikalus gyvenimo būdas, kuris jai patinka.

„Jokiame kitame darbe negalėčiau pasakyti, kad savaitgalį vykstu į Londoną aplankyti draugų ar kad kitą savaitę būsiu Los Andžele, tad važiuojam papietauti į Malibu. Man patinka, kad galiu lengvai susitikti su užsienyje gyvenančiais draugais, kad matau juos daugiau nei kartą per metus. Taigi ne taip ir sunku. Džiaugiuosi, galėdama gyventi taip, kad mano asmeninį gyvenimą praturtina kelionių privalumai, kultūra ir daug galimybių. Na ir, žinoma, sutinku nuostabių žmonių, susirandu naujų draugų", – darbu džiaugėsi moteris.

Moteris užsiminė apie įsimintiniausius įvykius su vaikais skrydžių metu. Pasak auklės, tokių nutinka nuolat. Pavyzdžiui, kartą ji žaidė su mergaite, kuri persirengė stiuardese. Mergaitei buvo apvilktas švarkelis, prijuostė, skrybėlė, užmautos pirštinės, užrištas šals.

„Buvo taip juokinga, kai žiūrėjau, kaip ji eina pasirodyti tėvams. Rankovės buvo tokios ilgos, o švarkelis praktiškai siekė kulnus. Jai buvo ketveri“, – šypsojosi moteris.

Sara Adra pasakojo, kad darbo metu ji privalo vilkėti tokią pačią uniformą, kaip ir kitos stiuardesės, tik dar užsiriša oranžinę prijuostę, kurią „Ettore Bilotta“ specialiai sukūrė keliaujančioms auklėms. Prijuostė labiau primena suknelę, ji saugo nuo spalvotų pieštukų ir nuo kūdikių seilių.
Auklė lėktuve

Moteris dažnai sulaukai klausimų apie tai, kaip geriausia nuraminti lėktuve įsiverkusį kūdikį.

„Bijau, kad nėra stebuklingo gėrimo. Viskas priklauso nuo to, kodėl kūdikis verkia. Jei supranti kodėl, darbas kur kas palengvėja. Jei kūdikis verkia kylant ar leidžiantis, taip yra dėl slėgio, jiems gali skaudėti ausis. Visada pasiūlau tėvams duoti kūdikiui žinduką, jis padeda, kad ausys atsikimštų. Lėktuvas – visiškai nauja aplinka vaikams, nauji garsai, nauja patirtis, taigi geriausia būti šalia mamos ar tėčio. Taip pat patariu tėvams pasiimti kūdikio antklodėlę, jo mėgstamus žaislus“, – sakė pašnekovė.