Nors Tršebyčius iki šiol netapo didžiule turistine atrakcija, dauguma keliautojų turi proga pasigrožėti nuostabiu vietiniu kraštovaizdžiu bent jau prasukant pro jį - čia jau ne pirmą šimtmetį įsikūrusi stotis prie Brno–Jihlavos geležinkelio, iki šiol egzistuoja svarbus plentų mazgas.

Ilgą laiką buvęs trečiu pagal dydį miestu visoje Moravijoje, šiandien Tršebyčius turi apie 40 000 gyventojų (jų skaičius ypatingai išaugo po II Pasaulinio karo) ir susigrąžina svarbaus regiono centro vardą.

Tršebyčius rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo 1277 m., nors benediktinų vienuolynas čia veikė jau nuo 1101 m. Miesto statusas suteiktas 1335 m., čia pradėjo keltis žydai. XIX a. Trešbyčius buvo svarbus odos apdirbimo ir batų gamybos centras.

Miestas žymus savo architektūros paveldu - yra išlikęs senasis žydų kvartalas su sena sinagoga ir vienomis seniausių žydų kapinių Europoje. Taip pat - XII a. romaninė Šv. Prokopijaus bazilika (vėliau perstatyta barokiniu stiliumi), benediktinų vienuolynas. Žavus Tršebyčiaus senamiestis ypatingai išgražėjo po aktyvių renovacijų, vykdytų čia prieš apytiksliai dvidešimt metų. 2003 m. bazilika ir žydų kvartalas įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.