„Velo Orient 2015“ – tai žaidimų ciklas, kuriame laukiami tiek vyresnio amžiaus, bet daugiau žinių apie sostinę turintys dviratininkai, tiek jaunatviško entuziazmo kupini moksleiviai ar studentai.

„Dviračių orientacinis žaidimas „Velo Orient“, tai pramoga nereikalaujanti specialaus pasiruošimo ar ypatingos įrangos, todėl dalyvauti gali visi norintys," – pasakojo žaidimo vedėjas A. Šimkūnas.

„Žaidimo esmė, gavus užduotis išsiaiškinti kur reikia nuvykti, o atvykus – atlikti užduotį, atsakyti į klausimą. Komandai reikia ne tik išsiaiškinti tarpinių punktų vietas, bet taip pat susidėlioti optimalų maršrutą, kadangi žaidimui skirtos vos 2 valandos,“  – sako Algirdas Šimkūnas.
Orientacinių varžybų akimirkos

Anot jo, pramogos dviračiais – puikus būdas atrasti Vilniaus žavesį ir sužinoti įdomių faktų apie jį: „Idėja organizuoti tokį žaidimą kilo randant vis daugiau ir daugiau įdomių faktų, pasakojimų, mitų apie Vilniuje kadaise gyvenusius žmones, jų nuveiktus darbus. Esu vienas iš tų žmonių, kurie trokšta apie tai papasakoti kuo didesniam ratui žmonių, manau pramoginis, kultūrinis žaidimas yra puiki priemonė šiam tikslui pasiekti.“

A. Šimkūnas tikina – „Velo Orient 2015“ gali dalyvauti visi: „Šis žaidimas yra paremtas ne greičiu, o komandiniu darbu, Vilniaus pažinojimu bei sugebėjimu išspręsti pateiktas užduotis, todėl bet kuri komanda gali užimti prizinę vietą".
Orientacinių varžybų akimirkos

Norintiems dalyvauti privaloma puikiai žinoti dviratininkams skirtas kelių eismo taisykles ir jų laikytis. Detalesnę informaciją apie reikalingas priemones bei išankstinę registraciją galite rasti VšĮ „Sveikas Miestas“ ir Velo Orient tinklalapiuose.