Visa tai įvyko po didžiulės 3,5 metus trukusios renovacijos, kuri, manoma, atsiėjo apie 220 mln. eurų. Skaitmeninis krioklys, pavadintas „The Wonderfall“ (liet. Stebuklingas krioklys), yra pagamintas iš 900 plytelių ir apsuptas vertikalaus sodo, rašoma portale „Express“.

Oro uoste taip pat galima pasivaikščioti po uždarą sodą, kuriame yra 20 tūkst. augalų bei skaitmeninis dangus, keičiantis spalvą.

Čangio oro uostas

Dėl šių naujovių keleiviai galės nebebūti tokie pikti, jei jų skrydis vėluos – ten yra daugybė vietų, kur galima pasivaikščioti, ir jos toli gražu neprimena paprastų parduotuvių, matomų kituose oro uostuose. Pavyzdžiui, vienoje iš parduotuvių yra net barmenas-robotas.

Atnaujinus 2 terminalo pastatą, jo plotas padidėjo iki beveik 69 tūkst. kv. m.

Kitos šio oro uosto pramogos – 1995 m. pastatytas pirmasis pasaulyje tranzitinis plaukimo baseinas. 1998-aisiais čia įrengtas kino teatras ir sporto arena. Oro uoste yra kalneliai, gyvatvorių labirintas, tūkstantis tropinių drugelių bei miško takas.

Čangio oro uostas

Kasmet per Čangio oro uostą keliauja daugiau kaip 90 mln. keleivių.

2013–2020 m. „SkyTrax“ jį pripažino geriausiu oro uostu pasaulyje, jis taip pat gavo šį apdovanojimą 2023 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)