Klasika

„Klasikinė” daina visada tinkama interpretacijoms, bet šiuo atveju apibūdintume klasikinę dainą kaip tokią, kuri be vargo suburtų dainuoti kartu net ir būrį nepažįstamųjų.

Pasiūlymai: Maksimaliam svingavimui - Journey daina „Don’t Stop Believin”, arba šiek tiek Bilio Joel’io „Piano Man” apšildyti balso stygoms.

„Daina iš teliko“

Turi kruopščiai pasirinkti šią daina ir gerai pažinoti savo auditoriją. Keliauti su itin populiaria TV šou melodija, kurią puikiai žino tavo vaikai, visada yra saugus pasirinkimas, bet jei jautiesi kiek drąsesnis, galėtume pasiūlyti pasinerti į praeities laikus, kurie tikrai sužadintų tavo keleivių susidomėjimą.

Pasiūlymai: The Rembrandts „I’ll Be there For You” atkurs prisiminus apie Čandlerį ir Moniką, šokančius tavo vaizduotėje. Ar galbūt kas nors ne tokio žinomo, bet beveik garantuojančio malonius pojūčius tavo keleiviams, tokio kaip devyniasdešimtųjų klasika “Salute your shorts”. Ši melodija tikrai asocijuosis su kuo nors iš preities laikų.

Mažiau publikai girdėta daina

Tai drąsus išbandymas tavo grojaraščiui, tačiau tikrai rizikos vertas žingsnis. Jei tavo kelionės draugai paskyrė tau sudaryti grojaraštį, vadinasi, tiki, jog turi gerą muzikinį skonį.

Taigi įtrauk kiek kitokių ritmų iš mažai girdėtų vietinių grupių ar atsitiktinai nugirstų muzikantų ir būk tikras, kad draugai dėkos būtent tau, kai išgirs patinkančią dainą.

Pasiūlymai: Populiarėjanti grupė, tokia kaip The Bone Chimes su daina „High Restrain“ padės atsigauti tavo keleivių ausims ir sužadins susidomėjimą. Arba tiesiog pasirink dainą, kurią girdėjai kokios nors reklamos metu ir iki šiol negali pamiršti. (Taip, tokias dainas surasti sunku, bet būtent tam reikalingas Shazam).

Daina, kurią visi mėgsta, bet niekas nežino žodžių

Jei ne kas kitas, tokia daina sukels juoką kelyje iki pat kito Europos galo. Reikalavimai paprasti: daina turi būti patraukianti, visiems girdėta, tačiau žodžiai pernelyg sunkūs įsiminti.

Pasiūlymai: Spin Doctors daina „Two Princes“ arba „Baby Got Back“, atliekama Sir Mix A Lot‘s. Abu šie kūriniai yra dėmesį prikaustantys minios numylėtiniai, tačiau atkartoti žodžius galima tik protarpiais, nes iš tiesų, kas galėtų suspėti dainuoti kartu? Ilgai juoksitės, kai sužinosite, kokius žodžius jūsų draugai įsivaizdavo dainuojant jau nuo antrosios eilutės.

„Tavo“ daina

Kai tik esi mašinoje su giminaičiais ar draugais, neišvengiamai atsiranda daina, kuri visiems sėdintiems reiškia ką nors ypatingo. Įtrauk šią dainą maždaug grojaraščio viduryje, tiesiog tam, kad švelniai primintum, kad vis dar džiaugiesi savo draugija net ir po keturių valandų, praleistų kartu automobilyje.

Pasiūlymas: Turi gerai pagalvoti, kokia daina tau ką nors tikrai reiškia. Mūsų pasirinkimas būtų O.A.R daina „I Feel Home“ ar viena iš daugelio „Wagon Wheel“ versijų.

Šiuo metu populiari daina

Tai daina, kurią gali išgirsti per kiekvieną radijo stotį bet kuriuo metu ir nesusierzinsi jos klausydamas bent jau kelias akimirkas. Žinoma, kol dar sugebi ją pakęsti bent kelias sekundes. Tačiau įspėjame – tai tiesiog šiuolaikiniai hitai mums ir manome, kad jums taip pat.

Pasiūlymai: Lorde‘s daina „Royals“ vis dar sugeba susilaukti „Ei, dievinu šį gabalą“, Avicii‘s hitas „Wake me up“ taip pat kol kas dar niekam nesusuka vidurių.

Praėjusios dienos daina

Kai kurie žmonės lėtai susigaudo, kad daina jau žinoma geras dvi savaites, tačiau pripažinkime – tau ji dar nenusibodo.

Pasiūlymai: Robino Thicke’o „Blurred Lines” tiktų tavo grojaraščiui, nes visi mėgo šią dainą praėjusią vasarą, o žmonės, kurie nebuvo sužavėti jos reikšme, vis dar mėgsta tą „Hey, hey, hey”. Miley Cyrus “We Can’t Stop” taip pat neblogas pasirinkimas, nes dainininkė pavadinimą šiam gabalui išsirinko itin tinkamą.

„Kaltą malonumą“ sukelianti daina

Tau gėda, kad turi šią dainą savo grojaraštyje, bet pripažinkime, didžiuojiesi, kad žinai kiekvieną jos žodį. Kartą jauteisi nejaukiai, kad šėlai duše, automobilyje ar miegamajame pagal šią dainą, bet visgi negali paneigti, kad ji pradžiugina tave ir aplinkinius.

Pasiūlymai: Tai puiki galimybė įterpti į grojaraštį truputį gražuolių berniukų grupių. Galėtume pasiūlyti Backstreet Boys dainą „As Long as You Love Me” arba N*Sync „Bye, Bye, Bye”. Bet jei išties nori aukštai iškelti savo kalto malonumo vėliavą, pasinerk į gilumą, ištrauk Miley Cyrus’o naują albumą “Bangerz” ir pasileisk į kelionę.

Kokias dainas įtraukti į grojaraštį rekomenduotum Tu? Pasidalink šio straipsnio komentaruose.