Uostamiestyje klasikines kanojas gaminanti įmonė „Wet Weim“ organizuoja kruopščiai apgalvotus ir patikrintus vienos dienos turus, rašoma įmonės pranešime spaudai. Siūlomi maršrutai įdomūs ne tik naudojamos įrangos išskirtinumu, bet ir visiškai kitokiu požiūriu į poilsį gamtoje. Nedidelę, iki vienuolikos žmonių grupę lydi gidas-instruktorius arba kartu su juo – gidas-gamtininkas, kuris puikiai pažįsta kraštą, gali parodyti gražiausias jo vietoves, papasakoti apie istoriją arba florą ir fauną.

„Pradėjome organizuoti turus pernai, norėjome parodyti, kad laiką gamtoje galima leisti kitaip: ramus irklavimas, kanojų estetika, gamtos grožis ir stilinga iškyla saloje, viduryje didingo ežero, – visa tai, kaip ir bet kokį kitą produktą ar paslaugą, būtina pateikti tinkamai, būtent tai mes ir darome“, – sako Janis Žekanis, kanojas gaminančios įmonės įkūrėjas.

„Niekur kitur pasaulyje negalima išsinuomuoti medinių kanojų. Mūsų kanojos – rankų darbo, gaminamos čia, Lietuvoje, Klaipėdoje. Kanojų gamyboje naudojama tik raudonųjų Kanados kedrų mediena iš atsinaujinančių šaltinių“, – kanojų gamybos užkulisius atskleidžia J. Žekanis.

Šiandien paruošti 5 maršrutai: siūloma keliauti Platelių ežeru, Kuršių nerija, Nemuno deltos regioniniu parku, Dangės upe arba Trakais.

Keliavimo saugumą užtikrina profesionaliai pritaikyta įranga, aukščiausios kokybės kanojos ir patyrę gidai. Vienos dienos turai kanojomis – tai kitoks poilsis gamtoje, skirtas tiems, kurie nori pabėgti nuo miesto šurmulio. „Kartais žmonės tiesiog nori atrasti ramybės prieglobstį gamtoje, o joje tikrai yra ką atrasti, svarbiausia – parodyti tinkamu kampu“, – sako J. Žekanis.

Kanojos
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)