Prezidentas išreiškė užuojautą amerikiečių žurnalisto šeimai ir pasmerkė islamistus, paskui išvyko žaisti golfo.

Na, o praėjusią savaitę B. Obama po žinių apie neramumus Fergiusone ir Irake ir po pareiškimo abiejų krizių klausimais patraukė žaisti golfo. B. Obama nusprendė grįžti į Vašingtoną po trijų dienų.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas irgi atostogavo Kornvalio pajūryje, kai jį pasiekė žinia apie D. Foley egzekuciją.

Praėjusį pirmadienį jis pabrėžė, kad net ir atostogaudamas visada turi šalia mobilųjį ir visada yra pasirengęs spręsti svarbius klausimus.

Yra dar viena priežastis, kodėl Britanijos premjeras grįžo į Londoną – mobiliojo ryšio signalas Kornvalyje nėra geras. D. Cameronas kartą važiavo į kalvos viršūnę, ieškodamas geresnio ryšio, kad galėtų susisiekti su kolegomis Londone ir pasaulio lyderiais.

Kartu su B. Obama keliauja žurnalistai, fotografai, TV žurnalistai, jų veiksmus riboja tam tikras susitarimas, na o D. Cameronui tenka susidurti su paparacais.

Abu lyderiai gali pavydėti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, jis keliauja su svita iš Kremliaus – apie 80 žmonių. Spaudos atstovams vykti kartu griežtai draudžiama.

Mėgstamiausia V. Putino atostogų vieta – Tuva, esanti Pietų Sibire, pasienyje su Mongolija. Ten jį sykį nufotografavo pusnuogį, medžiojantį.

Ši nuotrauka iš karto tapo interneto sensacija, kiekvienas iš jūsų ne kartą ją matėte. Jis kartais pasikviečia gerkliniu dainavimu garsėjančius Tuvos dainininkus – specialiam asmeniniam pasirodymui Rusijos prezidentui juos atskraidina sraigtasparniu.

Na o B. Obama nenusileidžia Rusijos lyderiui – JAV prezidentas visur vežasi spaudos tarnybą, apie 40 automobilių ir krizių sprendimo tarnybą. Kad ir vienai dienai važiuotų, visa infrastruktūra vyksta su juo.

Kaip sakė vienas pareigūnas, pastaruosius kelerius metus JAV prezidentui niekada nėra idealaus laiko atostogoms, tačiau pailsėti reikia.  „Tad nemanau, kad amerikiečiai pyksta ant prezidento už tai, kad jis praleidžia nemažai laisvo laiko su šeima“ - sakė jis.