Šalies Nacionalinė jūrų administracija (AMN) uždraudė nešiotis kolonėles, iš kurių plyšautų muzika, trukdanti ir vietos gyventojams, ir turistams. Nauji apribojimai buvo patvirtinti prieš pat turizmo sezono piką prie populiariausių Portugalijos paplūdimių, rašo euronews.com.

Kokios baudos numatytos už muzikos leidimą Portugalijos paplūdimiuose?

Atsižvelgiant į praėjusį mėnesį AMN paskelbtą nurodymą, draudžiama naudoti garso įrangą ir užsiimti triukšminga veikla, kuri, kaip numatyta įstatymais, gali sukelti diskomfortą aplinkiniams. Nors neaišku, kokio stiprumo garsas oficialiai laikomas trikdančiu ramybę, paplūdimių lankytojai raginami skųstis konkrečiuose paplūdimiuose budinčiai jūrų policijai.

Pavieniams asmenims numatytos baudos gali svyruoti nuo 200 iki 4 tūkst. eurų, o grupėms – nuo 2 tūkst. iki 36 tūkst. eurų. Be to, gali būti konfiskuotas ramybę drumsčiantis įrenginys, pavyzdžiui, kolonėles.

AMN paplūdimių įsakyme išvardytos ir kitos veiklos, kurios yra draudžiamos Portugalijos pakrantėse: žaidimas kamuoliu, palapinių statymas bei laužų kūrimas specialiai tam neskirtose vietose.

Tvarką drumsčiantys turistai tramdomi ir kitose Europos šalyse

Tai nėra pirmas kartas, kai socialinių normų neatitinkantis elgesys tampa įstatymais draudžiama veikla Europos paplūdimiuose.

Praeitą vasarą Barselonos (Ispanija) pakrantėse buvo uždrausta rūkyti cigaretes. Šio potvarkio tikslas – apsaugoti paplūdimių lankytojus nuo pasyvaus rūkymo ir sumažinti šiukšlinimą (šiuo atveju kalbama apie nuorūkas).

Įvairiose vietose, pradedant Portugalija ir baigiant Kroatija, įvedamomis taisyklėmis siekiama pagerinti sąlygas turistų pamėgtose vietose gyvenantiems žmonėms.

Praėjusį mėnesį Dubrovnikas paviešino planus įdiegti bagažo išnešiojimo sistemą, kad sumažėtų senamiesčio grindiniu tempiamų lagaminų su ratukais keliamas triukšmas.

Siekdama suvaldyti į Akropolį plūstančius turistų srautus, Graikija įvedė šio istorinio objekto lankymo intervalų sistemą, o Roma apmokestino įėjimą į Panteoną.

Daugelyje šalių, įskaitant ir Portugaliją, griežtinami ir trumpalaikės nuomos apribojimai: taip siekiama kovoti su infliacija būsto rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją