„Šiaurietiško ėjimo lazdas su vyru gavome dovanų. Su jomis vaikščiojame jau kelis mėnesius, tačiau negalėjome praleisti progos išgirsti profesionalų rekomendacijų, kaip taisyklingai jomis naudotis, kad būtų pasiekta geriausių rezultatų. Anksčiau šis sportavimo būdas atrodė kiek keistokas, ne kartą teko girdėti replikų – žiūrėkit, vasarą su slidininko lazdomis vaikšto! Bet dabar tai nieko nebestebina, nes šiaurietiško ėjimo mylėtojų vis daugėja“ , - pasakojo klaipėdietė Jolanta.

Dovanų šiaurietiškas lazdas gavo ir uostamiesčio gyventoja Jūratė, ji su sutuoktiniu jas išbandė pirmą kartą.

„Regis šiaurietiško vaikščiojimo lazdos tampa populiari dovana“ – juokiasi Jūratė. Moteris sako apie šiaurietišką ėjimą girdėjusi jau seniai, todėl tokia dovana labai apsidžiaugė. Jūratė patikino, kad vaikščiojimas pagelbstint lazdoms kur kas malonesnis nei paprastas. „Po pirmos treniruotės jau jaučiame, kurios raumenų grupės dirba geriausiai. Tai iš tiesų šaunus laisvalaikio praleidimo būdas“ , - kalbėjo klaipėdietė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai sako, kad šiaurietiško ėjimo virusu užsikrečia vis daugiau žmonių. Pasak visuomenės sveikatos specialistės Eglės Cibutavičiūtės, iš kart po užsiėmimų žmonės teiravosi, kada vėl vyks šiaurietiško ėjimo treniruotė.

„Ėjimas būriu yra kur kas smagesnis. Kaip ir įprastai, daugiausia šį kartą susirinko senjorų – tai yra labai džiugu, kad vyresnio amžiaus žmonės juda, sportuoja, ieško aktyvių laiko praleidimo būdų. Tačiau pastebime, kad šiaurietiškas ėjimas vilioja ir jaunesnius žmones. Teko girdėti, kad šiaurietiško ėjimo subtilybių ketina pradėti mokyti ir kai kurie sporto klubai – užsienyje tai iš ties labai populiaru“ , -sakė E. Cibutavičiūtė.

Kita šiaurietiško ėjimo treniruotė bus rengiama Palangoje, Botanikos sode prie Rotondos. Palangos miesto gyventojai kviečiami į šiaurietiško ėjimo mokymus liepos 19 d., 18 val.

Šiaurietiško ėjimo mokymams prašome registruotis tel. 8-612 30176, arba el. p.: dainora@sveikatosbiuras.lt