Lėktuvas iš Roterdamo oro uosto jau buvo pasiruošęs kilti, kai keleivių telefonai pradėjo vibruoti ir skambėti, o jų ekranuose pasirodė avarijos vaizdai. Vienas iš šių telefonų priklausė lėktuvo pilotui.

Šias nuotraukas vienas iš išvykstančių keleivių išsiuntė naudodamasis „Air Drop“ programėle, kuria naudodamiesi žmonės gali dalytis failais su bet kuriuo šalia esančiu „iPhone“ telefonu.

„Transavia“ turėjo atidėti skrydį į Kroatiją, nes keleiviai ėmė panikuoti, o saugumo tarnybos masinį nuotraukų siuntinėjimą įvertino kaip bombos grėsmę.

Aviakompanijos darbuotojai paprašė, kad asmuo, kuris išsiuntė katastrofos vaizdus, prisipažintų pats, tačiau 18-metis prisipažino, kad tai buvo jo darbas, tik po to, kai lėktuvo kapitonas perspėjo, kad niekas niekur nekeliaus ir neišlips iš lėktuvo, kol nebus surastas kaltininkas.

Tada jaunuolį sulaikė ir apklausė karo policija.

„Vertiname tai kaip savotišką grasinimą susprogdinti bombą. Nuotrauką matė oro linijų darbuotojai, nuotrauką matė vaikai. Tai rimtas incidentas. Todėl kapitonas pateikė oficialų skundą“, - vietos transliuotojui „Rijnmond“ sakė „Transavia“ atstovas spaudai.

Tai jau antras kartas per savaitę, kai Nyderlanduose siunčiamos tokios nuotraukos. Anksčiau vyras buvo pašalintas iš skrydžio, turėjusio išskristi iš Schipholio oro uosto Nyderlanduose į Dubajų.

Viskas vyko pagal tą pačią schemą – naudojant „Air Drop“ ir masiškai siunčiant lėktuvo katastrofos vaizdus. Policija tiria incidentų priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)