Reorganizavimas vykdomas prie Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) prijungiant valstybės įmonę „Kauno aerouostas“ (KA) ir Tarptautinį Palangos oro uostą (TPOU). Reorganizavimo metu taip pat keičiamas TVOU pavadinimas, kuris nuo reorganizavimo užbaigimo bus valstybės įmonė „Lietuvos oro uostai“ (LTOU). KA ir TPOU po reorganizavimo pasibaigs, o jų teisės ir pareigos pereis TVOU (LTOU) pakeistų įstatų įregistravimo Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre dieną.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų veikla nebus stabdoma, visos šių oro uostų paslaugos yra ir bus teikiamos įprasta tvarka. Iki šiol naudoti korespondencijos adresai išlieka tokie patys, o sutarčių perrašymas vyks tik to pageidaujant kitoms šalims, nes visos KA ir TPOU teisės ir pareigos bus perduotos TVOU (LTOU) pagal reorganizavimo sąlygas.

Pakeitus TVOU pavadinimą į LTOU, likę įmonės rekvizitai išliks tie patys – iš TVOU gaunamose ar TVOU išrašomose sąskaitose nuo 2014 m. liepos 1 dienos keisis ik pavadinimas. Sąskaitose, išrašytose ar gautose KA ar TPOU po aukščiau minėtos datos, bus LOU rekvizitai.

Reorganizavimo metu bus sukurtas trijų Lietuvos oro uostų tinklas, kurio koordinuota plėtra bei vystymas padės siekti naujos organizacijos vizijos – tapti dažniausiai keleivių ir partnerių pasirenkamu oro uostų tinklu regione dėl paslaugų įvairovės ir aukštos jų kokybės, efektyviai valdomos aplinkos ir tvarios verslo partnerystės.