Abbey Desmond klaidinantį šūkį pastebėjo skirsdama iš Meksikos.

Štai kokiais įspūdžiais ji pasidalijo socialiniame tinke „Twitter“: „Lėktuvui skrendant į Gatviką, prieš pat nusileidimą pro kairėje esančius langus tai puikiai matosi. Neprastas pokštas pačiame Gatvike!“

Net 27 tūkst. kartų A. Desmond paskelbta žinutė buvo įvertinta kaip patinkanti.

„Prieš pat nusileidimą apėmė panika. Buvo neramu, kol įgula patikino, kad lėktuvas leidžiasi Gatvike“, – pasakojo moteris britų transliuotojui ITV.

Žinią apie klaidinantį šūkį išplatino ir žurnalistas Jeremy Cliffe.

„Vargu ar kas nors gali labiau padėti išvengti streso keliaujant į Didžiąją Britaniją negu artėjant prie Gatviko oro uosto pasitinkantis šūkis „Sveiki atvykę į Lutoną!“, gigantiškomis baltomis raidėmis užrašytas plyname lauke“, – parašė jis.

Pokšto sumanytojas – pilietis, vardu Maxas Foshas. Į A. Desmond „Twitter“ žinutę jis teatsakė vienu žodžiu – „Kaltas“.

Vietinei BBC radijo stočiai „BBC Three Counties Radio“ vyrukas prisipažino, kad šis konkretus pokštas jam atsiėjo net 4 tūkst. svarų sterlingų (4,6 tūkst. eurų), bet argi jis nevertas kiekvieno sumokėto penso?

„Mano darbas – kurti vaizdo įrašus, o mano vaizdo įrašai pasakoja apie kvailystes. Jie turi priversti nusišypsoti, bet tik iš ko nors kvailo. Smagu, kad tasai pokštas taip nusisekė“, – džiaugiasi M. Foshas.

Jutuberis papasakojo, kad šiek tiek pasibastęs pagaliau rado lauko, kuriame buvo nutaręs išrašyti šūkį, savininkus. Viena žavinga pora, esą, patikino, kad turi 80 metrų ilgio žemės ruožą, kurio visiškai nenaudoja. M. Foshas ypač apsidžiaugė ir pasiteiravo, ar negalėtų tokiu atveju išsitraukti turimo brezento ir susmaigstyti į žemę keleto kuoliukų.

Po kurio laiko atsiradęs šūkis, atrodo, bus matomas dar bent šešias savaites.

Beje, tai nėra pirmas kartais, kai štai tokie šmaikštuoliai pabando sugluminti lėktuvais keliaujančius turistus. Panašių pokštų yra nutikę Jungtinėse Valstijose ir Australijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją