Jau tapo tradicija, kad trečiąjį rudens savaitgalį, t. y. rugsėjo 18-20 dienomis, Europos paveldo dienos minimos visoje Lietuvoje. Šia iniciatyva, atsižvelgiant į kiekvienais metais pasirenkamą temą, norima atkreipti visuomenės dėmesį į šalia mūsų esantį kultūros paveldą, atskleidžiant jo vertes ir išsaugojimo svarbą.

Filosofo Naglio Kardelio žodžiais tariant, suvokti paveldą ne kaip naštą, bet kaip iššūkį ir įkvėpimo šaltinį.

Rugsėjo 18 d. Palangoje Europos paveldo dienų renginiai prasidės vidurdienį – norintieji susipažinti su Birutės parko istorija, bus pakviesti į ekskursiją po atnaujintą parką, palangiškiams ir svečiams taip pat bus pristatomas ir atnaujintas Gintaro muziejus, restauruojama vila „Anapilis, į atvirų durų valandą pakvies kurorto simbolis – Kurhauzas.

Palangos viešojoje bibliotekoje Europos paveldo dienų renginių dalyviams bus suteikta galimybė pademonstruoti savo žinias – norintieji kviečiami dalyvauti Protų mūšyje „Paveldėkime savo ateitį“.

Renginių ciklą užbaigs kino filmas „Lietuva anapus ir šiapus laiko“, kuris žiūrovams bus pristatomas kino teatre „Naglis“.
Visi Europos paveldo dienų renginiai – nemokami.

Europos paveldo dienų renginiai Palangoje
Rugsėjo 18 d.

12 val. – Birutės parko istorija. Ekskursija po atnaujintą Birutės parką. Registracija tel. 8 460 48811;
13 – 16 val. – žvilgsnis į Tiškevičių laikmetį naujai. Nemokamos ekskursijos Gintaro muziejuje (Vytauto g. 17);
16 val. – vila „Anapilis“: vakar, šiandien, rytoj. Birutės al. 34A;
17 val. – atvirų durų valanda Palangos Kurhauze. Grafų Tiškevičių al. 1;
17 – 19 val. – protų mūšis „Paveldėkime savo ateitį“. Palangos miesto viešoji biblioteka, Vytauto g. 61, 3 aukštas. Registracija tel. 8 460 48557 arba el. paštu asesukultura@gmail.com;
18 val. – kino filmas „Lietuva anapus ir šiapus laiko“. Kino teatras „Naglis“, Vytauto g. 82.