Pateikiame 13 kvailų praėjusių metų turistų istorijų.

1. Vyras skrudino zefyrus ant aktyvaus ugnikalnio. Daugelio mėgstamų zefyrų galima pasiskrudinti ir saugesniais būdais, ne tik užlipus ant Marum kraterio, esančio Vanuatu, ir skrudinant juos virš įkaitusios lavos. Tai tik pasiūlymas. Bet Simonas Turneris akivaizdžiai su juo nesutinka. Jis zefyrų pasiskrudino būtent taip, kopdamas į kalną dar sugebėjęs atsidaryti alaus ir nufilmuoti linksmą filmuką.

2. Turistai bandė pasidaryti asmenukę su aktyvuota granata. Baigėsi liūdnai. Kai keliaujate Uralo kalnais Rusijoje ir pamatote granatą, iš kurios ištrauktas žiedas, pirmas dalykas, kurį reikėtų padaryti – bėgti, kiek tik kojos neša ir melstis, kad ji nesprogtų, tiesa? Na, taip, bet akivaizdu, kad iš pradžių reikia pasidaryti asmenukę! Bent jau taip galvojo du vyrai, kurie darydamiesi asmenukę susisprogdino. Tiesa, jų išmanusis telefonas nuo sprogimo nenukentėjo.

3. Lėktuvo keleivis sėdynės atloše paliko privemtą maišelį. Nors šį vyruką galima pagirti už tai, kad jis nesugalvojo įduoti maišelio tiesiai skrydžio palydovui į rankas, palikti jį sėdynės atloše taip pat nėra geriausia alternatyva. Viena purviniausių vietų lėktuve tapo dar purvinesnė, kai viena keleivė skrydžio metu savo sėdynės atloše rado privemtą maišelį. Viskas baigėsi dar blogiau – visas maišelio turinys išsipylė ant jos, kai ji bandė perduoti jį skrydžio palydovui.

4. Turistai sutrukdė jūriniams vėžliams padėti kiaušinius. Kadangi jų atostogų nuotraukos buvo tikrai svarbesnės nei ištisų gyvūnų rūšių išlikimas, turistų grupė Kosta Rikoje nusprendė, kad kasmetinis jūrinių vėžlių kiaušinių dėjimo metas yra pats tinkamiausias asmenukėms su jūriniais vėžliais. Vienintelė problema: vėžliai to nenorėjo. Taigi kai vėžliai atplaukė į krantą ir bandė paplūdimyje padėti kiaušinius, kaip darydavo, na, maždaug, visada, juos pasitiko siautėjančių turistų orda. Ir kaip tokioje situacijoje greičiausiai pasielgtų dauguma gyvų būtybių, vėžliai tuojau pat grįžo į vandenyną taip ir nepadėję kiaušinių.

5. Bulius subadė vyrą, kuris darėsi asmenukę Pamplonoje. Reikalinga dar viena nelabai sveika vieta, kur galima pasidaryti asmenukę? Tai galite padaryti Pamplonos gatvėse, tuo metu, kai esate persekiojamas įpykusių bulių būrio. Be abejo, daugeliui žmonių apskritai atrodo kvaila dalyvauti tokioje pramogoje, bet kol jūs iš tikrųjų „bėgate“, jūsų šansai išgyventi yra pakankamai geri. Juk ne be priežasties ši pramoga nėra vadinama „stovėjimas gatvėje darant asmenukę su įpykusiais jaučiais fone“.

6. Pora nusprendė išsiskirti lėktuve ir tapo „Twitter“ herojais. Vieši išsiskyrimai dažniausiai nėra labai taktiškas dalykas, kuris aplinkiniams sukeltų malonius jausmus. Nebent galvojate, kad kiti žmonės džiūgauja išgirdę „tu niekada manęs nemylėjai“, kol valgo savo kiaulienos kepsnį. Tačiau žmonės iš restorano bent jau gali išeiti. Skirtingai nei tie keleiviai, kurie buvo priversti stebėti vieną labai viešą ir dramatišką išsiskyrimą lėktuve. Moteris vardu Kelly Keegs tapo nedidele (ir neilga) interneto sensacija, kai apie šias skyrybas „gyvai“ raportavo savo „Twitter“ paskyroje.

7. Asmenukę daręs vyras įvažiavo į kanojas vežusį sunkvežimį. Nėra labai daug scenarijų, kuriuos pavyksta įsivaizduoti, kad tavo automobilio priekinį stiklą išdaužtų įsirėžusios kanojos. Pabandykite tokį: laikykite asmenukių lazdą, iškištą pro jūsų džipo langą ir nukreipkite savo akis nuo kelio.

8. Studentų draugijos žurnalas sustabdė oro uosto darbą. Nebegalima sakyti, kad universitetų draugijų studentės nėra solidarios. Kas atsitinka, kai viena iš jų yra sulaikoma apsaugos, nes suvenyrinis žurnalas, kurį ji gavo nacionaliniame konvente, buvo palaikytas sprogmeniu? Visos studentų draugijos narės išsitraukia savo žurnalus, padeda juos ant savo rankinio bagažo ir ramiai laukia, kol oro uosto apsauga patikrins kiekvieną žurnalą. Po vieną. Ilgai. Tokiu būdu buvo sustojęs visas Hiustono Hobby oro uosto darbas.

9. Odontologas nužudė liūtą ir įsiutino visą pasaulį. Jeigu negirdėjote istorijos apie odontologą iš Minesotos, kuris išleido nemenką sumą, kad sumedžiotų žmonių mylimą liūtą Cecilį, tai jums pasisekė. Tai buvo karščiausia vasaros tema, kai dantistas leidosi į medžioklę į Zimbabvę, kur nušovė žinomą liūtą. Nesuprasdamas, kad internetas nėra nusiteikęs pernelyg optimistiškai nelegaliai liūtus žudančių asmenų atžvilgiu, jis sukėlė tarptautinį skandalą ir gavo labai daug neigiamų atsiliepimų kaip odontologas.

10. Vyras į Filadelfijos autobusą įsinešė smauglį. Vienas vyrukas nusprendė, kad geriausias būdas slapta įsinešti savo augintinį smauglį į Filadelfijos autobusą buvo apsukti jį aplink savo kaklą. Gyvatė kažkaip išsilaisvino (įdomu, kaip jis pastebėjo, kad gyvatės nebėra?) ir autobusas buvo evakuotas. Laimei, niekas nenukentėjo.

11. Vyras įkišo žmoną į lagaminą. Jeigu kada nors išgirsite savo merginą žaismingai sakant kažką panašaus į „aš tikrai tilpčiau į tavo lagaminą“, kai pakuojate savo daiktus kelionei į Havajus, parodykite jai šią istoriją: maždaug 60 metų vyras buvo sulaikytas Terespolio (Lenkija) geležinkelio stotyje, kai apsauga pastebėjo, kad jam labai sunku tempti savo akivaizdžiai perkrautą lagaminą. Kai jo buvo paprašyta lagaminą atidaryti, iš jo iškrito maždaug 30-ies metų jo žmona, kurią jis stengėsi įsinešti į traukinį, kad nereikėtų mokėti už papildomą bilietą. Galima teigti, kad nepaisant nemažo amžiaus skirtumo, ji greičiausiai neištekėjo už jo dėl turtų.

12. Amerikiečiai sudarkė metro stotį prie Romos koliziejaus. Net jeigu tai, kas XX a. 9 dešimtmetyje buvo pavadinta „neteisėtais grafičiais“ dabar yra laikoma „gatvės menu“, tai nepadaro teplionių ant sienų labiau teisėtų. Būtent todėl du vyrai iš Kalifornijos, kurie išpaišė visą Romos koliziejaus metro stotį ir vėliau pasidarė asmenukę ir įsikėlė ją į savo „Instagram“ paskyras, yra tiesiog buki ir absoliučiai nemeniški.

13. Linksmieji kalneliai uždaryti dėl asmenukių lazdos.

Lėtai pakilti į patį linksmųjų kalnelių viršų ir sustabdyti atrakcioną prieš pat staigų nusileidimą žemyn, yra kažkas panašaus, lyg kas nors sustabdytų tikrai gerą koncertą prieš pat būgnų solo. Taigi įsivaizduokite žmonių įsiūtį, kai Kalifornijos Disneilende kažkoks bukagalvis išsitraukė asmenukės lazdą pačioje linksmųjų kalnelių viršūnėje šitaip sustabdė visą atrakcioną net dviems valandoms.