Tai bus pirma Simono kelionė dviračiu užsienyje. Vaikino teigimu, tai yra ekologiškiausia priemonė.

„Pradedu kelių savaičių kelionę į Paryžių dviračiu. Daiktai supakuoti, guoliai sutepti, padangos pripūstos. Negaliu pasigirti dideliais atstumais nuvažiuotais dviračiu. Bet ryžausi savo jėgas išbandyti mindamas pėdalus“, – įsitikinęs vaikinas.

Jo nuomone, tai yra puikus būdas keliauti: važiuodamas dviračiu gali geriau susipažinti su šalimi, daugiau pamatyti, patirti.

„Vasaros darbai užbaigti, puikus laikas leistis į nuotykį, nežinant, nei kur vakare miegosi, nei ką valgysi. Reikia tik žengti žingsnį galvoje ir nuspręsti, kad ropšiesi iš savo fotelio, šaldytuvo, komforto zonos“, – mano Simonas.
Simonas

Į tokią vaikino idėją draugai, pažįstami reagavo pozityviai. Jiems tai atrodo šaunus nuotykis, pramoga.

„Artimesni žmonės nerimauja ir prisigalvoja labai daug priežasčių, kodėl turėčiau nevažiuoti. Pavyzdžiui, pradeda pasakoti būtas ar nebūtas istorijas kaip kažkoks jos draugės vyras važiavo, jį apvogė, sumušė ir paliko basą viduryje Lenkijos. Vilkikai, šaltis, kilometrai. Prisipažinsiu, daugelis jų tikrai iš fantastikos skyrelio. Tai pasakoja žmonės, bijantys padaryti kažką nekasdieniško ir gyvena savo patogiuose rėmuose. Manau, gyvenimas prasideda tada, kai išlipi iš to fotelio, iš to rėmelio “, – įsitikinęs vaikinas.

Pagrindinis lietuvio tikslas yra pasiekti Paryžių. Simonas neturi nei maršruto, nei numatytų tikslų, kur apsilankyti.

„Važiuosiu ten, kur ves dviračio ratas, palaikydamas Paryžiaus kryptį. Paliksiu daug vietos spontaniškumui ir improvizacijai“, – teigė Simonas.

Laukite Simono įspūdžių kituose Perpasauli.lt straipsniuose.