Devyni keleiviai ir 11 įgulos narių spalio 4 d. skrido į Orlando tarptautinį oro uostą Floridoje, kai pakilus lėktuvui buvo pastebėti pažeidimai, kuriuos, matyt, sukėlė ankstesnę dieną per filmavimo renginį naudotos didelės galios šviesos, rašoma CNN.

Lėktuvas buvo pasiekęs mažiausiai 4 km aukštį, kol buvo apsuktas. Lapkričio 4 d. paskelbtoje ataskaitoje išsamiai aprašomas incidentas ir pažymima, kad jis galėjo turėti rimtesnių pasekmių, jei „lango vientisumas“ būtų buvęs prarastas esant didesniam slėgio skirtumui.

lėktuvas, skrydis, baimė, nustebimas

Joje aprašoma, kad pakilę iš Stanstedo oro uosto keleiviai pastebėjo, jog lėktuvas pasirodė triukšmingesnis ir šaltesnis, nei jie buvo įpratę.

Lėktuvui toliau kylant ir išjungus saugos diržų ženklus, krovinių vadybininkas, kuris taip pat pastebėjo padidėjusį triukšmą salone, nuėjo link orlaivio galo ir pamatė kairėje pusėje esantį salono langą su lango sandarikliu, kuris plevėsavo.

Krovinių skyriaus viršininkas, kuris apibūdino kabinos triukšmą kaip pakankamai garsų, kad pakenktų klausai, informavo kabinos įgulą ir taip pat nuėjo į pilotų kabiną pranešti orlaivio vadui. Įgula nusprendė sustabdyti lėktuvo kilimą ir sumažinti skrydžio greitį, kol inžinierius bei trečiasis pilotas apžiūrės langą.

Galiausiai buvo sutarta, kad lėktuvas turėtų grįžti į Stanstedą. Visa orlaivio žala paaiškėjo tik jam grįžus į žemę. Bendra skrydžio trukmė buvo 36 minutės. Keleiviams išlipus, įgula apžiūrėjo lėktuvą iš išorės ir nustatė, kad trūksta dviejų salono langų stiklų, o trečiasis išdaužtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)