Jau ketvirtąjį kartą renginio svečius savo pasirodymais stebino ir Lietuvos aerobatas Jurgis Kairys, savo sukurtu lėktuvu JUKA atlikęs tris skirtingas programas: specialų akrobatinį pasirodymą lydimą sprogimų, lenktynes su dviem skirtingais automobiliais ir triukus skrendant rikiuotėje žemame aukštyje su dideliu lėktuvu „Douglas DC-3“. Atliekant pastarąjį triuką lietuvis atliko suktuką aplink skrendantį amerikiečių lėktuvą bei tuo didžiai nustebino žiūrovus.

Taip pat renginyje buvo galima išvysti japonų naikintuvo „A6M3 Mitsubishi Zero“ pasirodymą, kurių pasaulyje skraido vos keli. Vienintelį pasaulyje skraidantį 1850 arklio galių turintį rusų naikintuvą „Lavočkin La-9“ pamatyti buvo įdomu net patyrusiems aviacijos entuziastams bei ekspertams.

Nuostabų pasirodymą iš Vokietijos į Naująją Zelandiją atvežė ir vaikščiotojų sparnais grupė „Wing Walker“. Lėktuvo „Stearman“ sparnais skrydžio metu vaikščiojančiai merginai įvykio liudininkai nuoširdžiai plojo tiesiog atsistoję.

Renginį puošė ir didelės lėktuvų rikiuotės: 11 „Harvard“ ir 9 „Jakovlev Jak-52“ atliko parodomąsias programas priversdami susirinkusius pasijusti lyg per bombardavimo antskrydį ir nustebti, kaip tiek daug greta skrendančių lėktuvų geba atlikti akrobatines figūras.

Karališkųjų Australijos oro pajėgų pasirodymas su daugiafunkciniais F-18 naikintuvais stebino susirinkusius skrisdami rikiuotėje apie 1000 km/h (tarp lėktuvų 2 metrų atstumu) žemame aukštyje atliekamomis kovinių manevrų imitacijomis.

Ko gero, pasaulyje neorganizuojamas kitas tokio lygio aviacijos renginys, kuriame vienu metu galima būtų pamatyti, be jau išvardintų orlaivių, dar ir „Corsair“, „de Haviland Vampire“ (reaktyvinis lėktuvas turintis medinių konstrukcijų), keletą „Tiger Moth“ lėktuvų, čekiškus „L-39 Albatross“, net du amerikietiškus naikintuvus „P-51 Mustan“, „Catalina“ ir dar daugelį kitų puikių karo aviacijos istoriją menančių orlaivių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją