Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Salako pažintinis takas – tai istorinį Salako miestelį ir jo apylinkes reprezentuojantis, beveik 5 km ilgio, žiedinis maršrutas.

Pažintinio tako rodyklės lankytojus lydės mediniu taku, kuriuo patogu bus eiti tiek šeimoms su vaikais, tiek pagyvenusiems žmonėms. Nuo apžvalgos bokštelio galėsite grožėtis Luodžio ežero panorama, stebėti vandens ir miško paukščius. Pažintinio tako informaciniuose stenduose atrasite Luodžio ežero istoriją, susipažinsite su aliuviniu mišku ir jo ekosistema, vandens, pievų, miško gyvūnija bei augalija.
Salako pažintinis takas

Lydimi pažintinio tako rodyklių, aplankysite Salako miestelio centrą, pamatysite aukščiausią akmeninę bažnyčią visoje Lietuvoje... Parko lankytojams puiki galimybė pažinti paskutiniojo ledynmečio liudytoją – Salako ozą... Jei vis dar galvojate, kad tai prekybos centras – pirmyn į kelionę Salako pažintiniu taku!

Pažintinio tako maršrute – Gražutės regioninio parko lankytojų centras su interaktyvia gamtos ekspozicija. Čia sužinosite, kokios šio parko vertybės, kas saugoma, kokiais dar gamtos ir kultūros paveldo maršrutais įdomu keliauti pėsčiomis, dviračiais ar baidarėmis.
Salako pažintinis takas

Lankytojų centras pritaikytas asmenis, turintiems judėjimo negalią. Lankytojų centre galite įsigyti saugomų teritorijų lankytojo bilietą.

Salako pažintinis takas įrengtas, įgyvendinant ES finansuojamą projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas (III etapas)“. Pažintinio tako idėja inicijavo bei įrengimo darbus organizavo Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM ir Gražutės regioninio parko direkcija.

Salako pažintinio tako nuoroda - čia.