Dabar aišku, kaip Joaquinui Guzmanui pavyko slapstytis nuo valdžios net 13 metų – po jo vonia buvo įrengtas tunelių tinklas.
Meksikos narkotikų karalius J. Guzmanas, pravarde „El Chapo”, naudojosi slaptais tuneliais, vedančiais iš jo vonios kambario, kad nepastebėtas paspruktų iš vieno savo namo į kitą ir išvengtų policijos arešto.
Po vonia buvo įrengtos kopėčios, kurios vedė žemyn į tunelius, išeinančius į požeminius kanalizacijos tinklus.
Guzmanas, „Sinaloa“ kartelio vadas, yra ieškomas policijos jau nuo 2001-ųjų, kai sugebėjo pabėgti iš kalėjimo skalbinių sunkvežimyje.

Guzmaną vėl pagavo vasario pabaigoje, kai šis ilsėjosi viename Masatlano viešbutyje. Operacijoje dalyvavo Meksikos karinės jūrų pajėgos ir Jungtinių Valstijų narkotikų kontrolės (U.S. Drug Enforcement Administration) administracijos agentai.
Vos kelias dienas prieš areštą Guzmanui pavyko paskutinį kartą pasprukti nuo Meksikos policijos naudojantis savo tunelių sistema.
Nuo 2013-ųjų Čikagos nusikaltimų komisija paskelbė Guzmaną „Visuomenės priešu numeris 1“. Prieš tai tokio „titulo“ buvo sulaukęs tik garsus JAV gangsteris Alas Kaponė.
„Sinaloa“ kartelis yra laikomas pačiu galingiausiu narkotikų karteliu visame pasaulyje. Jo vadas Guzmanas Jungtinėse Valstijose kaltinamas už narkotikų kontrabandą, žmogžudystę, pagrobimą ir kitus nusikaltimus.