Lapkritį Elonas Muskas išsiuntė elektroninį laišką „Twitter“ darbuotojams, kuriame teigė, kad jie „turi įrodyti, kad yra itin aistringi darbuotojai“, jog galėtų toliau sėkmingai dirbti įmonėje. Jis taip pat sakė, kad darbuotojai privalo „labai sunkiai dirbti daug valandų“. „Tik itin atsakingas darbas leis sulaukti teigiamo įvertinimo“, – rašė E. Muskas.

Vienoje iš gautų nuotraukų matomas kambarys su dvigulę lova, šalia jos – kambarinės šlepetės, o kambaryje – spinta.

Be kita ko, BBC gavo nuotraukų, kuriose biuro sofos naudojamos kaip lovos. Viename iš susitikimų kambarių atsirado žadintuvas, o ant paklotos lovos matyti kažkieno nuotrauka.

„Atrodo kaip viešbučio kambarys“, – sakė buvęs „Twitter“ darbuotojas. Tas asmuo pridūrė, kad pats E. Muskas taip pat dažnai miega bendrovės biure.

Anksčiau E. Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė įrašą, kuriame pažadėjo miegoti ir dirbti biure, „kol organizacija atsistatys ir pradės tinkamai veikti“. Tačiau vėliau ši žinutė buvo ištrinta.

„Twitter“ iš karto neatsakė į BBC prašymą pateikti komentarą.

Dėl „Twitter“ biuro naudojimo kaip viešbučio pateiktas skundas San Francisko miesto institucijoms ir pradėtas tyrimas.

„CBS News“ San Francisko miesto patalpų inspekcijos pareigūnas paaiškino: „Turime įsitikinti, kad pastatas naudojamas pagal paskirtį.“ Miesto pareigūnai laikraščiui „San Francisco Chronicle“ sakė, kad jie tiria visus skundus ir kad gyvenamuosiams pastatams galioja kitokios taisyklės nei biurų pastatams – net ir trumpalaikės viešnagės atveju.

Muskas atsakė, kad savivaldybė persekioja įmones, kurios suteikia miegamąsias patalpas „pavargusiems darbuotojams“. Žurnalisto paprašytas pakomentuoti tyrimo išvadas, E. Muskas parašė, kad miesto valdžios institucijos turėtų verčiau pasirūpinti vaikų apsauga nuo piktnaudžiavimo opioidais.

Kalifornijos valstijos Senato narys Scottas Wieneris BBC sakė: „Dabar jis verčia darbuotojus miegoti „Twitter“ biure. Akivaizdu, kad jam nerūpi žmonės. Jam nerūpi žmonės, kurie jam dirba.“


„Forbes“ pirmasis pranešė, kad „Twitter“ biuras naudojamas kaip viešbutis. Jo žurnalistai aprašė liūdnai atrodančius neseniai ištuštėjusios būstinės posėdžių kambarius, kurie buvo paversti miegamaisiais.

Tačiau leidinio autoriai pabrėžė, kad tai vis tiek geriau nei miegoti miegmaišiuose ant grindų, kaip neseniai tviteryje rašė vienas darbuotojas.

„Bloomberg“ duomenimis, automobilių bendrovės „Tesla“ ir kitų E. Muskui priklausančių įmonių darbuotojai taip pat miega biuro miegamuosiuose ir buvo pakviesti dirbti į „Twitter“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją