Čia keturiouse slidinėjimo zonose - slėniuose saulėta, vaizdinga gamta ir verda naktinis gyvenimas. Pagrindiniai kurorto lankytojai prancūzai, italai, belgai ir anglai - auksinis jaunimas. Mums lietuvaičiams kurortas geriausiai pasiekiamas lėktuvu su persėdimu Frankfurte vykstant į Ženevą, bet jei tik yra galimybė - rekomenduočiau vykti nuosavu automobiliu.

4 slėniuose veikia bemaž 90 keltuvų, trasų ilgis daugiau nei 412 km., off pistų fanatikams tikrai bus ką veikti. O norint apčiuožti visas trasas prireiks bemaž savaitės ir gero oro.

Rekomenduoju išbandyti apšilimui - James Blunt trasą, o jau vėliau pasikelti į Mont Fortą ir leistis juodąja „burokų“ trasa, nestabdant galima įsibėgėti iki 120 km/h greičiu. Beja, aukščiausias taškas - viršukalnė Mont Fort – 3330 m. Čia nuo apžvalgos aištelės matosi tiek Matterhorn tiek Mont Blanc (aukščiausia Europos viršukalnė).
slidinėjimas, kalnai

Dėl sudėtingo ir dėkingo reljefo, kiekvienais metais kovo gale čia vyksta Xtreme Free ride pasaulio čempionato finalas, be to kasmet organizuojamos didžiojo slalomo varžybos, žymusis Zermatt ultra maratonas bei kiti pasaulinio masto renginiai. Iš 1500 m. aukščio kurorto į slidinėjimo trasas reikia pasikelti į daugiau nei 2700 m. gondolomis, viršuje visada garantuotas purus sniegas!

Visus 4 slėnius galima pasiekti nemokamais autobusų maršrutais. Pagrindinės trasos: La Chaux (pradedantiesiems), Mont Fort (pažengusiems), Attelas, Fontanet, Tortin, Les Ruinettes (vidutinio sudėtingumo). Pradedančiųjų trasos sudaro 40 proc., raudonos panašiai tiek pat, likusios - juodos.
slidinėjimas, kalnai

Privaloma išbandyti snow parką ir šokinėjimą nuo tramplyno ant pripučiamos pagalvės. Sky paso kaina savaitei - 1000 lt., ąsotis 2l. alaus jums kainuos apie 60 lt., o pica - maždaug tiek pat. Verbier kurortas turi gan ambicingų planų plėtrai, vyksta privačių vasarnamių statybos, atidaromos naujos kavinės ir restoranai, prabangūs viešbučiai ir parduotuvės.

Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį – golfas, tenisas, plaukimas, jodinėjimas žirgais, tinklinis, kerlingas, kopimas olomis bei dviračių trasos. Žodžiu ir vasarą yra čia ką veikti.
slidinėjimas, kalnai