Venecija garsi savo kanalais, bet be kelių ir automobilių ten taip pat neapsieita. Tuo tarpu Giethoone nerasite nei vieno kelio. Vienintelė gyventojų susisiekimo priemonė – valtys, kuriomis plaukoma tankiai išraizgytais kanalais.

Miestelį 1230 m. įkūrė pabėgėliai iš Italijos. Geresnio gyvenimo vilties genami žmonės, atvykę į slėnį rado gausybę laukinių ožkų. Nuo to kilo ir miestelio pavadinimas - „ožkų ragai“.

Kanalus suformavo durpių kasėjai. Po slėniu yra didžiuliai durpių plotai, mat čia kadaise plytėjo didelė pelkė. Žmonės kasdavo jas rankomis ir pildavo ant daržų ir laukų.

Laikui bėgant, pačiame miestelyje ir aplink jį jau žiojėjo gilios duobės, kurios netruko prisipildyti vandens. Taip atsirado daug ežerėlių, o miestelyje pasidarė taip drėgna, kad keliais keliauti jau buvo nebeįmanoma.

Neaišku, kas ir kada nusprendė pradėti kasti kanalus, bet čia jie jau kelis šimtus metų. Giethoon išpopuliarėjo po 1958 m. pasirodžiusio, čia nufilmuoto, režisierės Bertos Haanstra filmo „Fanfara“ („Fanfare“).