Mažorelio sodą (pranc. Jardin Majorelle) verta aplankyti ne tik dėl išskirtinės augalų kolekcijos, bet ir dėl meno kūrinių.

Sodo istorija siejama su prancūzų dailininku Žaku Mažoreliu. Jis šį sodą pradėjo kurti 1924 metais. Menininkas skyrė ypač daug dėmesio augalų rūšims, kurios buvo iš viso pasaulio. Sode aptinkami Meksikos kaktusai, Azijos bambukai, Afrikos palmės ir kita.

Pasak šaltinių, dailininkas labai mėgo palmes, bambukus ir kaktusus, kurių ypač daug Mažorelio sode. Augalų kolekcionavimas ypač įkvėpė menininką tapyti ir kurti.

Vaikščiodami sode išvysite prancūzų ir arabų stiliaus mišinį: 1931 metais sode buvo pastatytas specialus pastatas dailininko dirbtuvėms. Jos buvo dekoruotos mėlyna spalva.

Būdami ten galėsite aplankyti Marakešo islamo meno muziejų, kuriame eksponuojami dailininko Ž. Mažorelio ir kitų menininkų darbai.

Pamatyti jo darbų ir šio sodo atvyksta dailės ekspertai ir kritikai, kurių nedomina augalai, tačiau jiems įdomu išvysti, ką kolekcionuodamas augalus sukūrė ir nutapė dailininkas.