Maltoje yra vietų, kurioje atostogas gali planuoti tiek šurmulio, vakarėlių, tiek ramybės ištroškęs keliautojas. Pavyzdžiui, Salemoje, kuri yra pagrindinis Maltos kurortas apstu kruizinių laivų, kavinių, paplūdimiuose daug vandens sporto atrakcijų.

Pateikiame keletą įdomybių apie Maltą:

1. Maltos sostinėje – Valetoje yra muziejai, bažnyčios, galerijos. Tačiau didžiausią įspūdį kelia ypač puošni Šv.Jono katedra. Ji laikoma vienu geriausiu Europos baroko architektūros pavyzdžių. Katedroje yra septynios koplyčios, kurios skirtos Maltos ordino riteriams.

2. Įdomu tai, kad miestelyje Bugibba – „McDonald's“ yra įsikūręs ant jūros kranto, tai jau daug pasako apie šalies ekonominę padėtį, į kurią atvyksta daug laisvai samdomų specialistų vien dėl palankios mokesčių sistemos.

3. Vienas tradicinių patiekalų yra našlės sriuba, kuri yra tiršta ir gaminama iš baltų ir žalių daržovių. Ji gardinama kiaušiniu ir sūriu. Sriuba taip vadinama dėl to, kad anksčiau būtent tokią ja virdavo vargingai gyvenančios našlės, tačiau dabar tai yra vienas populiariausių patiekalų. Tiesa, ji nėra brangi.

4. Valetoje gyvena apie 7 tūkstančiai gyventojų. Miestas yra svarbiausias uostas.

5. Comino sala yra beveik negyvenama sala, kurioje tėra tik keli viešbučiai. Joje sunkiai pamatysite auromobilių. Turistai atvyksta čia pasigrožėti žydrąja lagūna. Ši sala yra labiausiai lankoma Maltos vieta.

6. Mdinoje – senojoje Maltos sostinėje šiuo metu tegyvena apie 200 žmonių, nes tik įžengus iš už gynybinės sienos prasideda rajonas-miestas Rabat, kuris statištiškai nepriklauso Mdinai. Būtent Rabate pardavinėjami labai skanūs pyragėliai su varške, vištiena už 30 euro centų. Jie vadinami „pastizi“.

7. Kadangi Malta buvo puldinėjama visų, kartais įvykdavo „stebuklų“: Mdinoje viena moteris susapnavo, kad būtina surengti religinę procesiją, tai padarius, netoliese išsilaipinę kariai, pamanė, kad šnipų informacija, jog tai mažas miestelis yra netiksli, ir išplaukė iš Maltos, tačiau taip nutikdavo retai, nes užimti Maltą buvo nesunku, tačiau šiuo atveju, plėšikai/piratai išvyko į Gozo ir visos salos gyventojus pardavė kaip vergus.

8. Netoli Hagar temples yra pasivaikščiojimo takai, kuriais galima prieiti šlaitą nuo kurio matosi sala-akmuo, į kurią šaudydami treniruodavosi britų kariai 2-ojo Pasaulinio karo metu.
Malta

9. Salos gyventojai labai religingi. Tai atsispindi ant pastatų, namų kiemeliuose įkurti altorėliai, švenčiama kiekviena religinė šventė – tuomet išpuošiamos gatvės ir jas užpildo festivalių triukšmas.