Pasak Sandros Valantinaitės, LVJC Meninių veiklų skyriaus vadovės, labai svarbu leisti moksleiviams išbandyti save įvairiose srityse, sudaryti sąlygas atrasti tai, kas jiems labiausiai patinka, drąsiai klysti ir mokytis iš savo klaidų bei patirti pergalių džiaugsmą.
Tokios patirtys ne tik suteikia žinių ir praktinių įgūdžių, bet ir augina asmenybes, padeda sėkmingai įveikti paauglystės krizes. Siekdamas suteikti paaugliams daugiau saviraiškos galimybių, LVJC imasi kurti daugiau veiklų vyresniesiems moksleiviams, kuriose apstu ryškių patirčių ir iššūkių.

Didžiausia LVJC naujiena – nuo vasario 27 d. vyksiantys anglų kalbos užsiėmimai moksleiviams, besiruošiantiems valstybiniams egzaminams. Šiuose užsiėmimuose ne tik įtvirtinamos mokyklinės žinios, bet ir mokomasi susidoroti su nerimu ar baime, trukdančiais pasiekti puikių rezultatų.

Viešumo baimės nugalėjimui LVJC jau vyksta viešojo kalbėjimo ir pasirodymų užsiėmimų grupė, kur moksleiviai mokosi kelti tikslus ir jų siekti, kūrybiškai mąstyti ir pasitikėti savimi. Užsiėmimuose gilinamasi į viešųjų pasirodymų baimių įveikimą, greitos reakcijos ir improvizacijos gebėjimų vystymą, vaizduotės lavinimą, viešojo kalbėjimo įgūdžių tobulinimą, balso skambesio ir dikcijos reguliavimą, darbo komandoje ir individualių gebėjimų plėtojimą, pasitikėjimo savimi ir pozityvaus mąstymo skatinimą.

Kūrybiškumui lavinti – naujos vaizduotę išlaisvinančios bei įvairias dailės technikas apjungiančios vaizduojamųjų menų grupės, kurias veda profesionalūs dailininkai. Šie užsiėmimai skatina dėmesingiau stebėti aplinką, tolerantiškiau ją vertinti, naudoti sudėtingesnes dailės technikas bei įgyvendinti savo kūrybines idėjas.

Aktyviam laisvalaikiui – kovo 5 d. startuosiantys buriavimo ir laivybos užsiėmimai, vasarą užsibaigsiantys stovykla Trakuose, prie Galvės ežero.