Šią savaitę šalies viduje pradės skraidyti 21-as lėktuvas, kurio durys atsidarys alkūne arba dilbiu spustelėjus spyruoklę.

Tokių lėktuvo durų prototipus 2020 m. rudenį sukūrė kompanijos ANA ir JAMCO, reaguodamos į pasaulinę koronaviruso pandemiją. Iki šiol durys su spyruokle buvo įrengtos tik vienoje vietoje – Tokijo Hanedos oro uosto tualete. Įėjus į tualetą, užsirakinama spustelėjus mygtuką (tuo pačiu užsidega ir šviesa), o išeinant galima atidaryti durų rankeną i vidaus su alkūne.

„Mes investavome į inovatyvių technologijų vystymą ir diegimą, nes keleivių ir mūsų darbuotojų sveikata ir saugumas – svarbiausias dalykas, – pranešime spaudai teigė ANA atstovas, Klientų ir planavimo departamento viceprezidentas Shinichi Inoue. – Tualeto durys, atidaromos be rankų, naujausias pavyzdys, kaip praktiškai taikome šį principą.“

ANA stebės, ar keleiviams patinka naujosios tualetų durys, o laikui bėgant tikisi įtaisyti tokias duris į daugiau lėktuvų, taip pat ir į skraidančius tarptautiniais reisais lėktuvus.

Lėktuvo tualetas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)