Garsiai ir energingai vakarą pradės japoniškų kovos menų atstovai. Kiekviena iš pristatomų kovų menų šakų yra ypatinga ir savita, tad kiekvienas pasirodymas Jus nustebins. Ar žinojote, kad kendo galimi tik 4 kirčiai? O karate-do atsirado pačiuose Japonijos Pietuose esančioje Okinavos saloje?

Ar matėte, kaip smulki, aikido techniką išmananti mergaičiukė ant menčių paguldo vyriškį? O bujinkan [budžinkan], apjungiančio 9 skirtingas kovų menų mokyklas, tarp jų net 3 nindžiucu, mokiniai vikrūs, kaip Japonijos nakties kariai - nindžia.

Aktyviąją dalį pratęsime visi kartu mokydamiesi šokti nesudėtingą, iš pasikartojančių judesių susidedantį japonišką Bon šokį („Bon-Odori"), o vis labiau vakarėjant pakviesime prisėsti ir paklausyti Japonijos agentūros „Yukari" vadovės Gabijos Kaunelienės paskaitos apie „tai, ko dar nežinojote apie Japoniją" bei pažiūrėti dviejų japoniškų 16 mm juostų iš Japonijos ambasados archyvo: režisieriaus Shusuke Kaneko "Vasaros atostogos kasdien" ("Summer Holiday Everyday" 1994) bei režisieriaus Miki Satoshi "Vėžliai yra stebinančiai greiti plaukikai" ("Turtles Are Surprisingly Fast Swimmers " 2005). Filmai bus rodomi japonų kalba su angliškais subtitrais.

Tačiau tuo „Japoniškos nakties" žavesys nesibaigia - visą vakarą rūmuose veiks daugybė įdomių kampelių. Jūsų lauks kaligrafijos, japoniškų žibintų bei origami dirbtuvėlės, japoniškų rankdarbių, knygų, kimono bei naujoviškai tradiciškų baldų ekspozicijos, japoniškos žolelių arbatos ir net lemties lapelių loterija - omikudži.

„Japoniška naktis" - tai tarsi spalvingas ir šurmulingas japoniškas vasaros festivalis, kokių tikrai gausu Japonijoje šiuo metų laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją