59 metų sveikatos priežiūros darbuotoja ir natūralistė Marta sakė: „Jaučiuosi taip pat, kaip ir stebėdama parodą su drabužiais. Skirtumas tas, kad tai padeda geriau suprasti, jog nuogumas visada egzistavo ir nuogi kūnai neturėtų niekam kelti gėdos.“

Katalonijos archeologijos muziejus surengė 90 minučių trukmės ekskursiją bendradarbiaudamas su Katalonijos natūralizmo klubu, rašoma „Euronews“.

Nudistai muziejuje Barselonoje

Ekskursijų vadovas Edgardas paaiškino grupei apie parodą taip pat būdamas be drabužių.

„Norėjome, kad tai būtų spalvingesnis apsilankymas, o ne įprasta ekskursija. Siekėme, jog žmonės, atėję apžiūrėti parodos, jaustųsi lygiai taip pat, kaip ir darbai, į kuriuos jie žiūri“, – kalbėjo jis.

Lankytojai buvo atvykę apžiūrėti Luigi Spinos fotografijų parodos „Bronzes of Riace“. Jose įamžintos dvi didelės graikų bronzinės V a. pr. m. e. nuogų karių statulos, rastos 1972 m. netoli Riace miesto Italijoje.

Muziejaus interneto svetainėje lankytojams buvo žadama galimybė grožėtis kūriniais būnant tokioje pat situacijoje, kaip ir jie – visiškai nuogi ir apsupti kitų kūnų.

Tiesa, nudistai ne visada laukiami turistų lankomose vietose. Pavyzdžiui, neseniai du Europos turistai buvo išvaryti iš Maču Pikču už tai, kad fotografavosi nuogi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)