Artimiausias skrydis maršrutu Vilnius – Šarm el Šeichas (Nr. GW3045) buvo suplanuotas kovo 3 d. (ketvirtadienio) rytą. Sprendimą nutraukti bendradarbiavimą su „TUI Baltics“ ir atšaukti skrydžius „Get Jet Airlines“ priėmė, vykdydama Europos Sąjungos paskelbtas sankcijas Rusijos verslui ir šios šalies asmenims.

„Atsiprašome atostogas planavusių keleivių, tačiau negalime likti abejingi karui Ukrainoje, atsakingai reaguojame į Europos Sąjungos įvestas sankcijas, sekame sąrašą asmenų, įtrauktų į ES sankcijų paketą, todėl ir atšaukiame suplanuotus skrydžius bei nutraukiame bendradarbiavimą su sankcijų sąraše esančiais verslo subjektais,” - pranešime žiniasklaidai komentuoja Darius Viltrakis, „GetJet Airlines“ vadovas.

„TUI Baltics“ skrydžiai į Egipto kurortus – Šarm el Šeichą ir Hurgadą atšaukiami ne tik iš Vilniaus, bet ir iš Rygos bei Talino. Artimiausi skrydžiai iš kaimyninių sostinių, kurie taip pat atšaukti, buvo suplanuoti šį savaitgalį. Anot Lietuvos oro linijų bendrovės vadovo, įmonė įvykdys skrydį, kuriuo keliautojai, šiuo metu esantys Egipte, bus pargabenti atgal: „Nors ir sustabdome operacijas, susijusias su kelionių organizatoriumi „TUI Baltics“, poilsiautojus, šiuo metu esančius Egipte, sugrąžinsime į namus Vilniuje, Rygoje ir Taline“.

Keleiviai, įsigiję „TUI Baltics“ keliones į Egiptą ir turėję skristi minėtomis kryptimis, raginami kreiptis į „TUI Baltics“, iš kurio buvo įsigytas kelionės paketas.

Į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą pateko daugybė Rusijos oligarchų, taip pat ir TUI kelionių organizatoriaus dalininkas Aleksejus Mordašovas.

Kelionių organizatorius „TUI Baltics“ šiandien kelionių agentūroms išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog įmonė siekdama nekelti pavojaus savo klientams, nusprendė rytojaus (2022-03-03) skrydį į Šarm aš Šeichą atšaukti.

Apie tolimesnius skrydžius ir veiksmus bendrovė informacijos nepateikė, tačiau patikino, kad sumokėti pinigai už atšauktą skrydį bus grąžinami pagal norminiuose aktuose nustatytą tvarką.

Delfi susisiekė su „TUI Baltics“ atstovais Lietuvoje, tačiau šie teigė neturintys įgaliojimų komentuoti esamos situacijos ir pasiūlė kreiptis į bendrovės atstovybę Latvijoje.

Bendrovės atstovai Latvijoje Delfi sakė, kad „TUI Baltics“ komanda jaučiasi sukrėsta ir nusiminusi dėl pastarųjų savaičių įvykių.

„Tikrasis mūsų bendrovės naudos gavėjas yra įtrauktas į Europos Sąjungos sankcijų sąrašus, o tai turi įtakos ir mūsų verslui. Šiuo metu mums sunku teikti paslaugas. Šiuo metu dedame visas pastangas, kad sankcijų poveikis visiems mūsų klientams būtų kuo mažesnis. Dėl apribojimų buvome priversti atšaukti keletą skrydžių, tačiau mūsų klientai, kurie šiuo metu yra užsienyje, bus parvežti namo“, - rašoma bendrovės atsakyme.

Anot bendrovės atstovės, klientams, kurių kelionės buvo atšauktos, sumokėti pinigai bus grąžinami teisės aktuose nustatyta tvarka.

„Norėtume atsiprašyti už patirtus nepatogumus ir dar kartą pabrėžti, kad „TUI Baltics“ komanda skiria visas pastangas ir energiją šiai sudėtingai situacijai išspręsti“, - teigiama bendrovės pareiškime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės