Profesija iš pašaukimo

Jau daugiau nei penkiolika metų kelionių agentės darbą dirbanti Irena Šerpytienė tiki, kad ši profesija yra jos pašaukimas, rašoma pranešime spaudai. Kelionių organizavimo srityje ji sukasi kone visą savo karjerą, o paklausta, kodėl pasirinko šį darbą, tikina, kad tai lėmė aistra kelionėms bei bendravimui su žmonėmis.

Irenai Šerpytienei smagu gilintis į žmonių poreikius bei rasti juos atitinkančius kelionių pasiūlymus. Moteris neabejoja savo darbo svarba ir šypsodamasi pateikia patarimą: „atostogaudami žmonės patiria akimirkų, dėl kurių verta gyventi, todėl svarbiausias darbas kiekvienam grįžus iš atostogų – tai pradėti planuoti kitas atostogas.“

Geriausia Lietuvos kelionių agente pripažinta Irena Šerpytienė teigia, kad jai vis dar sunku patikėti, kad būtent ji gavo šį apdovanojimą. Kelionių organizatoriaus iniciatyva šiemet pirmą kartą buvo pasiūlyta išrinkti geriausią Lietuvos kelionių agentą.

Rinkimams skirtoje svetainėje balsavimas vyko nuo spalio pabaigos iki gruodžio mėnesio. Atostogautojai šiam apdovanojimui nominavo beveik 400 kelionių agentų, o daugiausiai balsų surinko Irena Šerpytienė, agentūroje „Etuna 100 kelionių“ dirbanti kelionių vyr. vadybininke.

„Pirmą kartą Lietuvoje organizavome kelionių agento rinkimus, siekdami atkreipti dėmesį į šios profesijos svarbą, surasti konkrečias sėkmės istorijas. Planuojame rinkimus organizuoti ir kitais metais, o balsavimą padaryti tradiciniu ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Estijoje“, – sako Kristina Prieskienytė, „Kidy Tour“ pardavimų vadovė.

Reikalavimai sau – patys aukščiausi

Geriausia Lietuvos kelionių agente 2017 m. pripažinta Irena Šerpytienė savo darbui sako kelianti aukščiausius reikalavimus, o paklausta, kokį kelionių agentą labiausiai vertina žmonės, įvardina: „tai turi būti tvarkinga ir daugiakalbė asmenybė, įdomi sau ir kitiems. Žinoma, reikia mokėti ir psichologu pabūti.“

Be to, Irena Šerpytienė akcentuoja, kad svarbu klientui suteikti platų kelionių pasirinkimą pagal jo poreikius, nebijoti pateikti savo nuomonės bei duoti kuo daugiau asmenine patirtimi grįstų patarimų. „Mano pačios šeima yra nemaža – auginu tris skirtingo amžiaus vaikus, manau, man kaip kelionių agentei tai suteikia daug privalumų, nes kur kas lengviau įsijaučiu ir suprantu skirtingų žmonių poreikius“, – sako Irena Šerpytienė.

Tuo tarpu už šią kelionių agentę balsavę žmonės jai negailėjo pačių geriausių komentarų – „žino ir supranta, ko nori klientas, išklauso, išgirsta ir suranda geriausią variantą“, „nei vienos atostogos nebuvo suplanuotos be šio žmogaus“, „su tokiu patirties ir žinių bagažu – šis žmogus gali pretenduoti į geriausio kelionių agento titulą!“.

Darbo pobūdis keičiasi

Irena Šerpytienė, lygindama kelionių agentės darbo pobūdį per pastaruosius penkiolika metų, džiaugiasi, kad sparčiai tobulėjančios technologijos leidžia rasti pačius tinkamiausius pasiūlymus besikreipiantiems žmonėms. „Anksčiau buvo kur kas mažiau pagalbinių sistemų, o dabar, pasitelkus naująsias technologijas, klientui galima pasiūlyti viską, ko jis ieško – belieka nuoširdžiai domėtis kiekvienu besikreipiančiu žmogumi“, – pasakoja ji. Irena Šerpytienė priduria, kad darbą palengvina kelionių organizatorių siūlomi paketai – jų dėka klientui galima garantuoti kokybiškas ir sklandžias atostogas.

Didžiausiu kelionių agentų iššūkiu moteris laiko vasaros sezono darbymetį: „daugiausiai dirbame tuomet, kai kiti atostogauja.“ Pasak jos, vasaros metu atostogas užsienyje renkasi tiek daug žmonių, kad tenka gerokai pasukti galvą, norint užtikrinti kokybiškus kelionių pasiūlymus visiems: „Lietuvoje kelionių paklausa tokia didelė, kad pačių patraukliausių atostogų pasiūlymų čia greitai nelieka, todėl savo klientams patariu atostogas pradėti planuoti kuo anksčiau.“

Paklausta apie lietuvių kelionių įpročius, agentė išskiria, kad tradiciškai populiariausi atostogų kraštai yra Turkija, Egiptas, Bulgarija bei Graikija. Vis dėlto žmonės vis dažniau renkasi ir neįprastas kelionių kryptis. Tokios kelionės populiaresnės tarp jaunimo, o šeimoms su vaikais labiau būdinga rinktis laiko patikrintas šalis. „Keliauja įvairūs žmonės – tiek draugų kompanijos, tiek šeimos, tiek poros be vaikų, nei vienų išskirti negalėčiau“, – apie dažniausiai jos paslaugas besirenkančius asmenis atsiliepia Irena Šerpytienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)