Vienas iš smagiausių – kaip bebūtų keista – mano kelionių nuotykis buvo kelionės kuprinės praradimas beskrendant į Indiją.

Nors atskridus, man tai tikrai neatrodė kaip nuotykis, nes daugiau nei dvi valandas pildžiau indiškus dokumentus ir bandžiau jiems pranešti, kad mano kuprinė neatskrido, turėjau kasdien skambinti į oro uostą, klausti, ar neatsirado ir t.t.

Tai lėmė, kad jau pačią pirmą kelionės dieną, apsirengusi žiemiškai, nuėjau į sarių parduotuvę ir užsisakiau sau sarį. Tą sarį turiu iki šiol, jis man atnešė labai daug nuotykių kelionėje po Indiją. Papasakosiu vieną iš jų.

Beeinat vieno kaimelio siauromis gatvėmis su ryškiu sariu, moterys stovėjusios tarpduryje ir mane nužiūrėjusios, priėjo ir pakvietė užeiti į svečius. Buvo išvaryti laukan visi namų vyrai, nes kambariukas buvo tik vienas. O tam pasirodo buvo labai labai svarbi priežastis – aš neteisingai dėvėjau sarį.

Mama su trimis dukromis parodė, kaip teisingai užsirišti, kad būtų patogu, pakalbėjome, kokios yra paskutinės sarių dėvėjimo mados ir t.t. Labai smagiai praleidau laiką su kitos kultūros moterimis kalbantis apie drabužius, lūpdažius ir buitį. Nepamirštami įspūdžiai.

Tokių nuotykių buvo aibė, turėjau galimybę arčiau susidurti su Indijos žmonių kultūra. Istorija pasibaigė tuo, kad vidury kelionės, nors jau buvo pasakyta, kad kuprinės neatgausiu, ji atskrido. Per 10 dienų pagal pažymėtus lipdukus, supratau, kad ji apkeliavo visą pasaulį.

Važiavau jos pasiimti per pusę Indijos, palikusi savo grupę. Važiuojant traukiniu vėl buvo begalė galimybių bendrauti su įdomiais žmonėmis. O pasiėmusi supratau, kad man nereikalingi daiktai ir iki kelionės pabaigos beveik savo skraidintais drabužiais nepasinaudojau.

Išmokau kelias svarbias taisykles – neprisirišti prie daiktų ir būti atvira kitai kultūrai.

Beata

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)